Foto: SSS

odlučeno

BOBANA NEĆE BITI ZABORAVLJENA: Trofej za najboljeg mladog sportistu Srbije nosiće ime tragično preminule strelkinje

U prisustvu porodice, velikog broja prijatelja, kolega i saradnika, na Novom groblju u Boru sahranjena je Bobana Momčilović Veličković, višestruka evropska šampionka u streljaštvu , koja je usled komplikacija na porođaju preminula u 31 godini.

Ostali sportovi

Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije, istakao je da će se trofej za najuspešnijeg mladog sportistu Srbije ubuduće zvati po ovoj istaknutoj sportiskinji Trofej Bobane Momčilović Veličković.

- Na taj način nastavićeš da inspišišeš neke buduće šampione da jednog dana probaju da dotaknu tvoje visine. Bobanin gubitak je za našu sportsku zajednicu nenadoknadiv. Sa samo 31. godinom već je ostvarila dva učešća na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu i 2016. U Rio de Žaneiru i bili smo sigurni da će naredne godine po treći put predstavljati zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju i tamo osvojiti medalju. Tri puta je bila prvak Evrope u pojedinačnoj konkurenciji a pet puta osvajala zlato u ekipnoj konkurenciji. Mnogo je ostvarila sportskih uspeha – rekao je Štajner.

Kurir sport / Blic