Foto: Shutterstock

korona ne posustaje

ZELENOVIĆ UPOZORAVA: Situacija u Šapcu dramatična, razmatraće se UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE

BEOGRAD - U šabačkoj Kovid ambulanti juče je pregledan rekordan broj pacijenata u jednom danu - 136 sa simptomima koji ukazuju na infekciju virusom kovid 19, a testirano je 17 jer je samo toliko testova bilo na raspolaganju, izjavio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, saopštio je njegov kabinet.

Srbija
> 08:51h

Zelenović je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je pismom od Ministarstva zdravlja tražio testove na korona virus i ponudio da ih plati Grad Šabac jer je, kako je ocenio, situacija u tom gradu "dramatična". Najavio je da će Štab za vanredne situacije sutra razmotriti uvođenje vanredne situacije u Šapcu.

"U prethodnih pet dana 580 osoba je pregledano u Kovid ambulanti, svi sa istim simptomima, ali nisu svi testirani. Da smo imali više testova, bio bi veći broj zaraženih. Situacija je dramatična. Da se testiraju svi koji se jave u Kovid ambulantu, svi bi bili pozitivni. Imamo 121 nov slučaj u novom talasu korone - u skladu s postojećim testovima, a prvi period smo završili sa 75 pozitivnih", rekao je Zelenović.

On je rekao "da će Grad Šabac platiti testove za svakog Šapčanina koji želi da se testira".

Kurir.rs/Beta

Foto Shutterstock