Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

MAKSIMUM 500 LJUDI

BAZENI RADE I U VREME VANREDNE SITUACIJE: Evo kako morate da se ponašate na javnim kupalištima

Beograd

Bazeni u Beogradu, koji imaju status javnih otvorenih ili zatvorenih sportskih objekata, i dalje rade, a u skladu sa preporukom da se sportska dešavanja na otvorenom mogu organizovati sa najviše 500, a na zatvorenom sa maksimum 100 ljudi, uz obavezni razmak od 1,5 metar i nošenje maske, navelo je Ministarstvo sporta i omladine u odgovor na upit Tanjuga o eventualnim izmenama u radu bazena.

Kako se navodi, odluka o zatvaranju bazena zbog rizika od širenja zaraze je na lokalnim samoupravama, što znači da bi lokalne samouprave, uključujući Grad Beograd, trebalo, u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba, eventualno da zatvore bazene, ako se proceni da je potrebno.

Dodaje se da Ministarstvo prati preporuke Kriznog štaba i Vlade Srbije, kao i da je olakšavajuća okolnost da sportskih takmičenja praktično i nema.

"Ostalo je još samo da se završi finale plej-ofa Bokserske lige Srbije, ali tu ne bi trebalo da bude problema jer su i polufinala održana pred 100 ljudi, uz mere zaštite i tzv. fizičku distancu. Fudbalski šampionat je završen, polako kreću pripreme, a one se sprovode u skladu sa preporukama", navodi se u odgovoru Ministarstva.

Osim toga, ističe Ministarstvo, pojedine lokalne samouprave odložile su takmičenja školske dece kroz Sportske igre mladih, na najviše dve nedelje, ali će nastavak zavisiti od epidemiološke situacije.

(Kurir.rs)