Foto: Saša Pavlić

Tema DANA

SRBIJO, RECI ŠTA MISLIŠ! Da li ste za POVRATAK Baneta Ivanovića u reprezentaciju? (ANKETA)

Olako smo se odrekli Ivanovića, moj stav je da za državni tim treba da igraju oni najbolji, a on je svakako među njima, poručio je Milorad Kosanović

Fudbal
> 14:15h

Branislav Ivanović je neophodan reprezentaciji Srbije! Dva su ključna razloga - Bane igra sjajno i boljeg od njega nemamo. Sva dešavanja iz prošlosti potrebno je prevazići jer je interes državnog tima svetinja.

Titula prvaka Rusije sa šampionskom trakom na ruci samo je nova potvrda da Ivanoviću godine ne mogu ništa. Iako je ušao u 37. godinu, sjajni defanzivac igra besprekorno.

- Ima i dalje skočnost, čvrstinu i brzinu. Godine za njegovu poziciju nisu presudne, čak mu idu i na ruku jer je stekao veliki iskustvo - počeo je priču Milorad Kosanović za Kurir.

foto: Starsport

Iskusni stručnjak odlično poznaje Ivanovića.

- Uvek je bio jedno dobro dete maksimalno posvećeno fudbalu. Kada se to zna, nije ni čudo što može još da igra na vrhunskom nivou. Čovek kao što je on, koji kada dođe kući na odmor od fudbalske sezone, ide s ocem u polje i radi sve poslove zaista je retkost u današnjem sportu.

Srbiji je Bane neophodan.

- Stvar ukusa selektor i njegovog koncepta selekcije, ali moj stav je da uvek treba da pravimo tim od najboljih mogućih igrača. Dozvoli smo da se olako odreknemo Baneta. Jedan takav igrač naravno da je potreban Srbiji - jasan je Kosanović.

Godine su nebitne, osećam se sjajno!

Početkom ove godine, Bane Ivanović je dao intervju za špansku Marku gde je između ostalog i pričao o tome što u 37. godini i dalje igra fudbal.

- Godine su nevežne, u fudbalu je najbitnija ambicija da igrate i osvajate trofeje. I rezultat, naravno. Trenutno se osećam odlično i fizički i mentalno, sposoban sam da se takmičim na vrhunskom nivou. Iako sam zadovoljan, moram uvek da tražim više.

Kurir sport / M. B.