Foto: Youtube/Printscreen

filmske scene

OVAKO JE UHAPŠEN RUSKI GUVERNER: Maskirani agenti ga izvukli iz kola i ubacili u kombi! Evo za šta ga terete (VIDEO)

Guverner Habarovska, ruske istočne regije, Sergej Furgal uhapšen je pod sumnjom da je kriv za organizaciju ubistava niza preduzetnika pre otprilike 15 godina.

Planeta

Furgal se smatra "organizatorom pokušaja ubistava i ubistava određenog broja poslovnih ljudi" 2004. i 2005. godine, navodi se u izjavi koju je danas objavio Istražni komitet Rusije.

Četiri člana organizovane kriminalne grupe s kojima je Furgal prethodno povezan, bili su ranije osuđeni zbog svojih uloga u ubistvima počinjenim u Habarovsku i susednoj regiji Amuru.

Furgala je grupa maskiranih agenata privela ispred njegove kuće.

Slike s mesta događaja prikazuju Furgala u odelu, dok ga naoružani agenti izvlače iz crnog "SUV leksusa" i ubacuju u kombi. On je prevezen u Moskvu radi daljih istražnih radnji.

Pretpostavlja se da će Furgal biti i zvanično optužen, a sud će odlučiti da li će ostati u pritvoru. Ukoliko tužioci dokažu da je kriv, očekuje ga doživotni zatvor.

Furgal je kao pripadnik Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) pobedio na izborima 2018. godine protiv Ujedinjene Rusije koja podržava predsednika Vladimira Putina. Iako i LDPR podržava Putina, Furgalova pobeda se protumačila kao udarac vladajućoj stranci koja u svojoj šaci čvrsto drži ruske regije.

Kurir.rs/Tanjug/Klix.ba