Foto: Vladimir Sporčić

demonstracije u beogradu

MIRKOVIĆ: Đilasu apsolutno ne odgovara miran protest, već jedino želi nasilje na ulicama

Politika

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković izjavio je danas da zabrinjava poziv saradnika Dragana Đilasa da se "mora ustati" i da se mirnim protestima ništa neće postići i poručio da se promene dešavaju na izborima, a ne na ulici, saopštio je SNS.

Mirković je rekao da je protest, koji je sinoć bio miran, pokazao da nema intervencije policije ako nema nasilja, uništavanja imovine i ugrožavanje života pripadnika MUP-a, ali da zabrinjava to što Đilasovim saradnicima takav vid protesta ne odgovara.

"Sada pozivaju da se ne sedi i da se mora ustati i da se mirnim protestom ništa ne može postići. Nameće se pitanje šta možemo očekivati večeras i narednih dana usled takvih poruka koje šalju. Nakon takvih poziva jasno je svima u zemlji i svetu da Draganu Đilasu apsolutno ne odgovara miran protest, već jedino želi nasilje na ulicama, haos, još više polomljenih izloga, uništene imovine svih nas, povređenih ljudi i to sve kako bi Đilas na taj način preživeo u političkom smislu i sebi dao novu šansu za delovanje", kaže Mirković.

(Kurir.rs/Tanjug)