Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

za vojne lekare nema odmora

MINISTAR VULIN: Vojno zdravstvo daje pun doprinos borbi protiv korona virusa

Društvo

Svi kapaciteti Vojske Srbije na raspolaganju su državi, pripadnici vosjke nalaze se gde god je potrebno i gde god je Krizni štab za borbu protiv korona virusa odlučio da budu raspoređeni, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da vojska ima kovid bolnicu u VMC Karaburma, kao i da su njeni pripadnici i u Areni, Novom Pazaru, Sjenici.

U kovid bolnici u VMC Karaburma, u kojoj se leči 117 pacijenata, radi više od 220 naših medicinskih radnika, VS brine i o bolnici u beogradskoj Areni, postavila je privremenu bolnicu u Novom Pazaru sa 40 pripadnika VS, pomaže osoblju novopazarskog Doma zdravlja, dok su u Sjenici, po dva vojna lekara i tehničara, rekao je Vulin.

- VMA je, kako kaže, na sebe preuzela ulogu opšte bolnice, bez obzira da li je građanin vojni ili civilni osiguranik, a Vojna bolnica u Novom Sadu, takođe se priprema da preuzme ulogu u pomoći Ministarstvu zdravlja - rekao je Vulin.

On je naveo da su pacijenti u Novom Pazaru i Sjenici birali da ih leče vojni lekari i da su želeli da budu u "šatoru, tamo gde je vojska", što svedoči o poverenju u vojno zdravstvo i Vojsku Srbije.

Dodao je da za vojne lekare, koji ulažu neshvatljive napore da bi se izborili sa pandemijom, nema odmora, iako su u borbi sa koronom više od 100 dana, svakodnevno, bez pauze.

(Kurir.rs/ FOTO:Ministarstvo Odbrane Srbije)