osumnjičen za ubistvo jelice tatarovski

IKONOPISCA IZ RAŠKE DOVELI NA SUĐENJE: Ugojio se u pritvoru, a onda rekao da ima primedbe KURIR TV

Crna Hronika

Vladanu Grahovcu (28) iz Raške preti od 10 do 40 godina zatvora zbog toga što je, kako se sumnja, između 31. avgusta i 1. septembra ubio staricu Jelicu Tatarovski (82) sa 26 uboda nožem i sa osam udaraca čekićem.

On se tereti i da je iz njenog stana uzeo 760 evra. On i njegov brat su nekada stanovali u toj zgradi, a starici su pomagali u svakodnevnom životu.

Grahovac je danas imao primedbe na život u pritvoru, ali nije precizirao koje. U sud je dovezen u marici, a uočljivo je da se u odnosu na raniji period ugojio.

- Priznajem da sam kriv. Za sve to krivim oca koji me je kao malog prebijao za svaku sitnicu, a njegov prijatelj me silovao sa pet godina. Od tada vučem traume. Ja poštujem ljudski život i krivo mi je što se sve ovo ovako dogodilo. Ubistva se ne sećam, imam neke crne rupe u pamćenju kada preteram sa alkoholom i drogama, rekao je Grahovac.

foto: Kurir

On je posle ubistva pobegao u Beograd, a uhvaćen je tako što ga je kamera iz zgrade snimila dok izlazi sa kapom, noseći ranac. Forenzički dokazi su kasnije uputili istragu prema ovom momku koji je studirao stomatologiju u Nišu i koji se bavio ikonopisanjem.

Veštaci specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su ga pregledali, danas su deset minuta pre suđenja poslali obaveštenje da ne mogu da dođu "zbog godišnjih odmora". Kako nezvanično saznajemo, oni u izveštaju koji je trebalo da brane nisu naveli da li je Grahovac u trenutku ubistva bio uračunljiv ili ne.

Suđenje se nastavlja u septembru kada bi trebalo da se iznese veštačenje njegovog zdravstvenog stanja.

(Kurir.rs/ M.S.)