Foto: Profimedia

SVE MU JE JASNO

TRENER BARSE SVESTAN DA JE VEĆ BIVŠI: Mesi je u pravu, ja sam odgovoran, moramo da se pogledamo u oči!

Barselona je u katastrofalnoj formi izgubila je od Osasune na svom terenu, i to sa igračem sa više 2:1, u isto vreme kada je najveći rival Real proslavio titulu prvaka Španije.

Fudbal

Otud i bes na licu Lea Mesija posle meča, samokritičan je bio Argetinac na igru svog tima ove sezone, na ispuštenoj liderskoj poziciji posle pauze zbog pandemije koronavirusa i nezadovoljan zalaganjem svojih saigrača

Što je najgore sve se to dešava pred konačni obračun u Ligi šampiona zakazanom za avgust, gde Barselona ima velike ambicije i želi da se nakon pet sušnih godina ponovo pone na krov Evrope

Barsa se sastaje sa Napoljem u revanšu osmine finala (prvi meč 1:1), a kako stvari stoje, već na toj utakmici biće bez dosadšnjeg trenera Kikea Setijena, kome su, zbog neuspeha u Primeri, odbrojani dani na klupi Katalonaca.

Toga je svestan i on sam, teško da može potrajati i dan duže u klubu posle svega,

"Ja sam odgvoran za ovu situaciju, jer ja sam trener " rekao je posle meča sa Osasunom Setijen, koji je u januaru stigao u klub umesto smenjenog Ernesta Valverdea, ali se taj potez uprave Barse pokazao kao poguban.

Barsa je ostala bez oba domaća trofeja ove sezone, što je ozbiljan neuspeh za takav klub.

"Nadam se da ćemo u Ligi šampiona biti drugačiji tim od onog kakav smo sada, ali nisam siguran šta će biti sa mnom nadalje" rekao je Setijen, pa konstatovao:

"Slažem se sa Mesijevim samokritičkim stavom koji je izneo posle utakmice, moramo se pogledati u oči u danima koji dolaze.

Naredni meč Barsa igra sa Alavesom, to je i poslednji meč sezone u Primeri, a onda se ekipa okreće Ligi šampiona i utakmici sa Napolijem 8. avgusta.

Kurir sport