Foto: AP

MERE OPREZA

OBAVEZNI PROTOKOL: NFL igrači će se svakodnevno testirati na koronu u prve dve nedelje treninga!

Igrači NFL lige biće testirani svakodnevno na korona virus najmanje tokom prve dve nedelje trening kampova, prema novom protokolu lige.

Ostali sportovi

Biće potrebno više od jednog negativnog testa da igrač uđe u zgradu i počne fizičke preglede ili bilo koji oblik aktivnosti sa ekipom.

Posle dve nedelje svakodnevnog testiranja, ako stopa pozitivnih testova padne ispod pet odsto, testiranja će se obavljati svakog drugog dana. U slučaju da stopa ne padne ispod tog praga, testiranja će se vršiti svakodnevno dok ne opadne.

"Ne postoji završna linija zdravlja i bezbednosti, ovi protokoli su živi, što znači da će se menjati kako budemo sticali nova znanja o ovom virusu, kao što stičemo nova znanja o prenosu, kao što ćemo sticati nova znanja o testiranju, a tu su i novi testovi i nove tehnike koje se rade onlajn. Očekujemo da će se ovi protokoli promeniti", navodi se u saopštenju.

NFL liga je tražila informacije od drugih liga koje su se već vratile takmičenjima, uključujući i inostrane. Nije poznato koliko će pozitivnih testova dovesti do prekida sezone.

Liga i Udruženje igrača su već dogovorili protokole u vezi sa putovanjima ekipa, medijima, reakcijama na lečenje, a istaknuta je važnost odgovornog ponašanja van klupskih trening centara.

Igrači moraju da se jave u klubove najkasnije do 28. jula.

Većina igrača izrazila je zabrinutost zbog situacije sa pandemijom i velikog broja zaraženih i tražili su od lige svakodnevna testiranja kako bi zaštitili sebe i porodice.

Beta