Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

ministarstvo odbrane

NOVIH 56 RUSKIH TERENACA ZA VOJSKU SRBIJE: Evo kako izgleda patriot (FOTO)

Društvo
> 17:16h

PANČEVO - Vojska Srbije nabavila je novih 56 terenskih motornih vozila UAZ Patriot, a do kraja oktobra planirana je nabavka još osam, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Reč o neborbenim putničkim terenskim vozilima, koja su namenjena Vojnoj policiji, jedinicama Kopnene vojske i za svakodnevnu upotrebu svih pripadnika Vojske Srbije, a opremljena su uređajima za povećanje prohodnosti i mogu se koristiti i van puteva.

UAZ Patriot je rusko terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka, koje koriste pripadnici ruskih i beloruskih oružanih snaga.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da će nova vozila biti i bezbednija i sigurnija za sve pripadnike Vojske Srbije i da je njihovom nabavkom počelo obnavljanje voznog parka Kopnene vojske.

Poslednji put, Vojska Srbije vozilima ovog tipa opremana je 2006. godine.

Ministar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović danas su u krugu fabrike "Utva" u Pančevu prisustvovali prikazu novonabavljenih terenskih motornih vozila namenjenih jedinicama Vojske Srbije.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

-Počeli smo da obnavljamo vozila koja su potrebna za svakodnevni život i rad svih naših pripadnika, posebno onih koji idu na teške terene, kod nekih isturenih mesta, u Kopnenoj zoni bezbednosti, svuda tamo gde je potrebna velika prohodnost vozila, gde je naravno potrebna i sigurnost i da može da odgovori na sve vremenske uslove i vremenske izazove, rekao je Vulin.

(Kurir.rs)