Foto: Carina Srbije

upućen na pregled skenerom

AUTOBUS KRENUO IZ KOCELJEVE U AUSTRIJU,PA ZAUSTAVLJEN NA HORGOŠU: Vozač nema gde nije imao štekove, evo šta su mu našli

Crna Hronika

Carinici su 26. jula 2020. godine na izlazu prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko 600 paklica raznih cigareta sakrivenih u prostoru klime, pored rezervoara i iza vozačkog kreveta u jednom autobusu.

Prekršaj je otkriven u popodnevnim časovima kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao autobus koceljevskih registarskih oznaka, koji je 20-ak putnika bio na putu ka Austriji.

foto: Carina Srbije

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozači i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

foto: Carina Srbije

Autobus je ipak upućen na pregled skenerom, kada su analizom slike uočene nepravilnosti u centralnoj jedinici klime, prostoru autobuskog rezervoara i iza kreveta namenjenog za odmor vozača.

Najpre je skinuta iverica sa bočne strane kreveta, iza koje je pronađeno 230 paklica cigareta, koje su tamo bile sakrivene.

FOTO: Carina Srbije
FOTO: Carina Srbije
FOTO: Carina Srbije
FOTO: Carina Srbije
FOTO: Carina Srbije
FOTO: Carina Srbije

Potom je u prostoru rezervoara otkriveno još 180 paklica, da bi na kraju, kada je skinut poklopac klime, koja se nalazi na krovu autobusa i u tom „šteku“ bilo pronađeno još 200 paklica cigareta.

Po otkrivanju prekršaja tajni duvanski tovar i 36-godišnji vozača koji se prijavio kao njegov vlasnik, preuzela je policija u dalju ndležnost.

(Kurir.rs)