Foto: Džudo klub Partizan

Najviši ciljevi

PARTIZAN U NOVOM RUHU JURIŠA KA SRPSKOM I EVROPSKOM VRHU: Crno-beli džudo klub dobio novo rukovodstvo

Ostali sportovi
> 14:50h

Džudo klub Partizan, klub velike tradicije i rezultata, i rasadnik mnogih talenata, izabrao je novo rukovodstvo koje sa velikim entuzijazmom ulazi u projekat vraćanja kluba na stare staze slave.

Crno-beli su odmah prionuli na posao, a o brizi koju posvećuju svojim mladim takmičarima govori i podatak da su im obezbedili novu opremu, što je dodatni motiv deci za treninzima.

"Možda će zvučati neskromno, ali mislim da takvu brigu prema takmičarima nema nijedan džudo klub u Srbiji, a ima daleko bogatijih klubova", kaže za Kurir Maša Stojanović, prvi trener kluba.

foto: Džudo klub Partizan

Sa mladim džudistima je organizovano fotografisanje, čemu je prisustvovalo i novo rukovodstvo koje, pored Stevana Stojanovića, predsednika Upravnog odbora, predvode Marko Lekić i Miloš Vidulović, potpredsednici, kao i Igor Čurović, kondicioni trener.

"Okupili smo grupu mladih takmičara i 5. maja otvorili kancelarije i krenuli sa treninzima na stadionu Partizana. Cilj novog rukovodstva je da posveti maksimalnu pažnju i pruži širu podršku takmičarima, ne samo kada je trening u pitanju, nego kompletno, u šta uključujemo ishranu, rehabilitaciju, kampove, pripreme, učešće na internacionalnim takmičenjima... Želimo da maksimalno profesionalno pristupimo ostvarivanju međunarodnih uspeha naših takmičara", kaže za Kurir sport novi predsednik kluba Stevan Stojanović.

Stojanović, koji je od osme godine u džudo sportu, dodaje da se u svom radu ugleda na zemlje vodilje kada je ovaj sport u pitanju, pre svih Japan, Francuska, Holandija, Nemačka...

"Naša deca mogu da postanu veliki takmičari samo ako putuju, treniraju, takmiče se po inostranstvu sa najjačom konkurencijom. Za to su, naravno, potrebna finansijska sredstva. Za sada smo uspešno zatvorili finansijski sve planove koje smo zacrtali."

foto: Džudo klub Partizan

Džudo kao sport je poslednjih godina postao izuzetno cenjen u Srbiji. Svakako, velike zasluge za to imaju Aleksandar Kukolj, šampion Evrope iz 2017. godine, i Nemanja Majdov, osvajač zlata 2017. i bronze 2019. godine na Svetskom prvenstvu i srebra 2018. godine na Evropskom prvenstvu.

"Ti uspesi su izdigli džudo na viši nivo, što vidimo po broju dece. Naša škola trenutno broji preko 400 dece koja treniraju na osam lokacija u gradu", kaže za kraj Stevan Stojanović.

Kurir sport