Foto: Zoran Šaponjić

nedovoljno poštovanje mera zaštite

U UŽICU SE SMANJUJE BROJ PREGLEDA: Epidemiološka situacija i dalje vrlo nestabilna

Srbija
> 12:52h

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno ima 40 odsto manje pacijenata koji dolaze na preglede u odnosu na prošlu nedelju, njihov broj se svakog dana smanjuje, ali je epidemiološka situacija i dalje vrlo nestabilna, rekla je danas direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević.

Ona je, osvrćući se na nedovoljno poštovanje mera zaštite u Užicu, apelovala na sve sugrađane da nose maske i da drže fizičku distancu, ističući da je to velika molba svih zdravstvenih radnika.

Radivojević je rekla da je u bolnici hopsitalizovano 237 pacijenata, od kojih je za oko 185 potvrđeno da su kovid pozitivni, dok su ostali suspektni i čekaju nalaz. Prema njenim rečima, na intezivnoj nezi su 23 pacijenta, a 14 ih je respiratorima.

Kako kaže, početkom prošle nedelje je bilo oko 150 pregleda, dok je u toku jučerašnjeg dana pregledano njih 76.

"Situacija u odnosu na prethodnu nedelju je za nijansu bolja, ali i dalje vrlo nestabilna i nesigurna. Svaki dan se broj pacijenata smanjuje, imali smo od 180 do 190 pacijenata, početkom prošle nedelje oko 150, a juče je bilo pregledano 76 pacijenata", navela je Radivojević.

U specijalnoj bolnici "Čigota" trenutno se oporavlja 37 pacijenata, a ukupan kapacitet je 61 mesto, dok je u kovid bolnici u užičkom naselju Krčagovo trenutno hospitalizovano 36 pacijenata, navela je direktorka užičke bolnice.

Prema jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravlje, Užice ima ukupno 742 obolelih od kovida-19, od kojih je 12 pacijenata preminulo usled posledica infekcije virusa.

(Kurir.rs/Tanjug)