Foto: Starsport©

šampion dolazi po tri boda

PETROVIĆ PORUČIO FUDBALERIMA MAČVE: Pamtimo Kup, Šabac je vruć teren, ali Zvezda uvek ide na pobedu!

Pre godinu dana Njegoš Petrović potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom

Fudbal

Vezni fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović oporavio se od povrede i bio jedan od igrača u startnoj postavi na utakmici protiv Radničkog iz Niša. Mladi igrač crveno-belih nada se trijumfu svog tima protiv Mačve u Šapcu, u sutrašnjem meču od 18.30 časova. Sa poštovanjem je pričao o protivniku.

- Idemo u Šabac i daćemo maksimum da ostvarimo još jednu pobedu i osvojimo nova tri boda. Mister nas stalno podseća da je svaka utakmica borba za titulu i mi to tako gledamo. Mačva je još u Kupu Srbije pokazala da je težak protivnik, pogotovo kada Šapčani igraju na svom terenu. Maksimalno smo skoncentrisani i posvećeni toj utakmici. Gledamo da iz duela u duel napredujemo i postižemo što više golova – naglasio je Petrović.

foto: Starsport©

Izabranici Dejana Stankovića na odličan način započeli su novu sezonu, a mladi fudbaler istakao je da dobre igre tek očekuju crveno-bele.

- Ostvarili smo dve pobede na početku sezone, u obe smo postigli po tri gola. Mislim da smo na te dve utakmice pokazali koliko smo dobro radili na pripremama. Još se oseća umor od trenažnog procesa i siguran sam da ćemo tek za tri ili četiri meča pokazati pravu formu. Cilj nam je da ove godine osvojimo duplu krunu i izborimo takmičenje u Evropi.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Na današnji dan 2019. godine Njegoš Petrović zvanično je promovisan kao fudbaler Crvene zvezde, a godinu dana kasnije može se pohvaliti osvojenom prvenstvenom titulom i igranjem u najelitnijem evrpskom takmičenju.

- Već četiri godine igram seniorski fudbal, međutim imam 21 godinu i još spadam u grupu mlađih igrača. Nikada se nisam bolje osećao u karijeri, posebno poslednjih šest meseci. Sigurno da mi je najlepši momenat u Crvenoj zvezdi debi u Ligi šampiona protiv Olimpijakosa i pobeda od 3:1.

Talentovani mladi reprezentativac Srbije govorio je i o pripremnom periodu koji je tim odradio na Divčibarama i u Staroj Pazovi.

- Nisam bio u prilici da odradim celokupne pripreme zbog povrede zgloba. Značilo mi je što sam bio sa ekipom, posmatrao sam kako je tekao celokupni trenažni proces i prisustvovao analizama. Zbog povrede sam morao da izostanem sa većeg dela rada na terenu, ali sam što se tiče teorijskih zahteva bio u potpunosti uključen. Oduševili su me uslovi rada na Divčibarama, od terena preko hotela i moram da kažem da se ne bih bunio da svake godine pripreme odrađujemo u Srbiji.

foto: Starsport©

Koliko podrška navijača nedostaje fudbalerima Crvene zvezde, još jednom je potvrdio vezni fudbaler.

- Navijači nam nedostaju zaista mnogo, iako osećamo njihovu podršku, koliko je to moguće u ovom trenutku. Utakmice bez njih su apsolutno drugačije i jedva čekamo svi da se ponovo vrate na tribine i da konačno osetimo atmosferu koju samo naši navijači znaju da naprave - zaključio je Njegoš Petrović.

Kurir sport/crvenazvezdafk.com