Foto: EPA/JIM LO SCALZO

bizarno

POKOJNI REPUBLIKANAC NAPAO BAJDENA I HARISOVU: Herman Kejn objavio postove dve nedelje posle smrti, postoji objašnjenje

Herman Kejn, svojevremeno republikanski predsednički kandidat i pristalica Donalda Trampa, priredio je uznemirujuće iznenađenje u sredu kada je njegov Tviter račun naglo počeo da objavljuje postove - dve sedmice nakon što je umro od koronavirusa!

Planeta
> 22:47h

Nalog @THEHermanCain nije bio aktivan otkako je Kejn u junu dobio koronavirus, a na njemu su objavljeni i podaci o vremenu i mestu sahrane.

Kada je naglo "oživeo", jedan od prvih postova bio je napad na Džoa Bajdena i Kamalu Haris, koja je u utorak predstavljena kao Bajdenov kandidat za potpredsednika.

"Samo u slučaju da ste mislili da će Bajdenova kandidatura biti bilo šta nego potpuno luda, tim Tramp objavio je novi video", stoji na njegovom nalogu.

Post se odnosio na snimak Trampove kampanje koji je optužio Bajdena da ima "rasistički problem".

U četvrtak ujutro u 5 sati, Kejn - naizgled - ponovo je tvitovao, kritikujući Grećen Vajtmer, guvernerku Mičigena, koji se takođe kandidovala da bude Bajdenov kandidat za potpredsednika.

Postovi su napadali mnoge druge korisnike Tvitera, ali malo pre nego što je nalog počeo da daje pro-Trampove poruke, takođe je objavio malo viđeni tvit sa objašnjenjem šta se dešava.

U izjavi za medije, Kejnova ćerka Melani Kejn Galo je rekla: "Odlučili smo ovde u Kejn HK-u da idemo dalje pomoću ove platforme da bismo razmenjivali informacije i ideje u koje je verovao. Želeo je da nalog bude aktivan čak i kada on ne bude zainteresovan. Nadali smo se da će moći da ga čita u penziji, ali jasno je dao do znanja da želi da se to nastavi. "

Ona tvrdi da će poruke sa naloga njenog oca "sada ići pod imenom The Cain Gang", ime koje je Kejn očigledno sam odabrao.

Kejn je umro 30. jula, nakon što se nekoliko nedelja borio sa koronom. Bivši izvršni direktor Godfather's Pizza prisustvovao je Trampovom skupu u Oklahomi 20. juna, gde je fotografisan kako ne nosi masku i ne poštuje smernice društvenog distanciranja.

Kurir.rs/Gardian