Foto: EPA/ETIENNE LAURENT, EPA / Tasos Katopodis / pool

ISTRAŽIVANJE CNN-A

ZAHUKTAVANJE PRED IZBORE U SAD: Bajdenova prednost se smanjila, Tramp staje rame uz rame svom protivniku

Prema novom istraživanju Si-En-Ena, Donald Tramp staje rame uz rame predsedničkom protivniku Džozefu Bajdenu, koji je ranije uživao u ugodnom vođstvu. Anketa sprovedena u junu Bajdenu je davala prednost od 14 odsto, dok se ta brojka sada drastično smanjila.

Planeta
> 12:49h

Demokratski kandidat Džo Bajden vodi sa samo četiri procenta više na nacionalnom nivou, 50– 46, pokazuje anketa. U petnaest država, anketa bivšem potpredsedniku daje prednost od jednog procenta, Bajden ima 49, a Tramp 48 posto. Uzimajući u obzir i varijacije ankete, koje se kreću od 3,7 do 5 procentnih poena, predsednički kandidati su vrlo blizu.

Ovi brojevi su loša vest za Bajdena, koji je uživao znatno veću podršku u junu, kada mu je ranija anketa Si-En-Ena donela prednost od 14 poena nad predsednikom.

Što se tiče nacionalnih tema, Tramp vodi nad Bajdenom u ekonomskom pitanju, koje će verovatno zauzeti centralno mesto jer SAD nastavljaju da se bore sa masovnim otpuštanjima i nesigurnim poslovima.

Bivšem potpredsedniku se, međutim, više veruje kad je reč o spoljnoj politici, zdravstvu, rasnoj nejednakosti i odgovoru na epidemiju virusa korona.

Kurir.rs/Sputnjik