Foto: Kurir

tragedija

UTAPANJE NA JEZERU GAZIVODE: Ronioci tri dana traže telo mladića (17)!

Crna Hronika

Ronioci Žandarmerije i juče su nastavili potragu za Jakubom Curićem (17) iz novopazarskog sela Požega, koji je nestao u jezeru Gazivode kod Tutina kada je sa drugovima otišao da se rashladi. Podsetimo, mladić se utopio u nedelju po podne kada je skočio u jezero.

Mutna voda

- Ronioci već danima tragaju, ali je voda u jezeru Gazivode mutna zbog kiše koja je padala. Nikome nije jasno kako se mladić utopio, bukvalno je samo nestao pod talasima - kaže naš izvor. Rođaci stradalog mladića u šoku su zbog tragedije. - Jakub je otišao sa drugovima i, kako su nam ispričali, čim je skočio u jezero, potonuo je. Ne znamo ni da li je umeo da pliva, a možda mu je i pozlilo ako je naglo skočio u vodu. Još uvek ništa ne znamo - pričaju rođaci mladića za Kurir.

Roditelji neutešni

Kako kažu, on u selu ima roditelje, baku i deku i tri mlađe sestre. - On im je najstarije dete. Tek je završio treću godinu srednje škole, bio je mnogo dobar i vredan, radio po selu i pomagao. Nije se libio nijednog posla, a gle kakva ih tragedija snađe - kaže rođaka i dodaje:

- Roditelji su u kući, nisu mogli da odu na Gazivode dok traje potraga. Nažalost, nadam se da će ronioci naći telo, da bar mogu da ga sahrane kako dolikuje.

Kurir.rs/J. I./ Foto ilustracija Kurir