Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN

NOVAK USPEO ONO ŠTO NIKO NIKADA NIJE U ISTORIJI BELOG SPORTA: Dan kada je Đoković postao BESMRTAN (VIDEO)

Na današnji dan 2018. godine najbolji srpski teniser Novak Đoković postao je besmrtan pošto je osvojio jedini turnir Masters serije koji mu je nedostajao - Sinsinati.

Tenis

On je do titule u Sinsinatiju došao pobedom nad Rodžerom Federerom sa 6:4,6:4 i na taj način osvojio sve Masters trofeje koji postoje.

Još ranije Novak je osvojio Dejvis kup i objedinio sve Gren Slemove.

Novak je na ovaj način osvojio Zlatni Masters, ono što niko nije uspeo nikada u istoriji ovog sporta.

Đoković je dobro počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio. Usledili su sigurni servis gemovi na obe strane, da bi srpski teniser u sedmom gemu došao do brejk lopte koju je iskoristio posle neiznuđene greške Federera iz forhenda.

On je potom sigurnim servisima potvrdio prednost brejka, a posle brzo osvojenog gema Švajcarca, došao i do vodjstva od 1:0 u setovima na svoj servis.

Početak drugog seta doneo je sličan rasplet kao i prvi, Đoković je pretio, ali nije došao do brejka. Usledio je ipak brejk Švajcarca i vodjstvo od 2:0, medjutim, srpski teniser je odmah uspeo da uzvrati i izjednači na 2:2.

Sedmi gem drugog seta takođe je bio odlučujuć. Federer je opet, kao i u prvom setu pri rezultatu 40:40, napravio duplu grešku, a potom je na brejk lopti usledio odličan pasing-šot Đokovića za vodjstvo od 4:3.

Bez mnogo neizvesnosti Đoković je priveo meč kraju i ispisao istoriju belog sporta.

(Kurir sport)