Foto: Shutterstock

Od 5. do 11. oktobra

UREDBA VLADE SRBIJE: Posebne takse za finansiranje Dečje nedelje

Društvo

Tokom Dečije nedelje, koja će se održati od 5. do 11. oktobra, naplaćivaće se od 20 do 40 dinara na karte za prevoz, uzlaznice za kulturne događaje i sportske priredbe, poštanske pošiljke i na svaki nosač zvuka, odlučila je Vlada Srbije Uredbom koju je za tu namenu usvojila.

Vozne karte u međumesnom i međugradskom prevozu u sva četiri vida saobraćaja biće taksirane sa 40 dinara, poštanske pošiljke sa 10, ulaznice za kulturne i sportske događaje sa po 33, a nosači zvuka sa 20 dinara.

Distribuciju propagandnog materijala i organizaciju naplate posebnih iznosa obavljaće Humanitarna organizacija "Dečje srce" u saradnji sa opštinskim upravama - službama dečje zaštite, navodi se u Uredbi koju je objavio Službeni glasnik.

Naplaćeni novac biće korišćen za realizaciju aktivnosti za vreme trajanja Dečije nedelje u vremenu od 5. do 11. oktobra.

Do 40 procenata, a najviše od četiri miliona dinara, biće potrošeno za aktivnosti na republičkom nivou i za stampanje i distribuciju propagandnog materijala i nalepnica a 60 procenata, najviše od šest miliona dinara biće potrošeno za aktivnosti lokalnih samouprava.

(Kurir.rs/Tanjug)