Foto: Printscreen

MOTO GP INCIDENT

SKOČIO S MOTORA PRI BRZINI OD 210 KM/H! Vinjales objasnio ZAŠTO se odlučio na potez zbog kog su se svi ZALEDILI! (VIDEO)

Motociklista Maverik Vinjales, član fabričkog tima Jamahe, danas je u Moto GP trci za Veliku nagradu Štajerske pri brzini od oko 210 km/h namerno skočio sa svog motocikla!

Ostali sportovi
> 19:17h

Španac je tako postupio jer su mu otkazale kočnice i nije imao drugog rešenja. Približavala se krivina i jedino što je mogao da uradi da spasi sebe i druge vozače bilo je da skoči s motora.

Njegova "jamaha" je potom velikom brzinom udarila u zaštitni vazdušni zid i zapalila se.

Nove informacije govore da je Maverik imao problema sa kočionim sistemom i ranije tokom trke, ali je izgledalo da može da nastavi. Međutim, u 17. krugu ispred krivine broj jedan kočnice su jednostavno eksplodirale.

- Bio sam prilično brz na početku trke, osećao sam se odlično. Pritiskao sam Dovicioza, koji je bio ispred mene. Međutim, kako mi nemamo dovoljnu brzinu, nisam uspevao da ga obiđem - priča Vinjales i onda opisuje kritične trenutke:

- Ubrzo sam ipak pretekao Dovija, ali mi je on odmah uzvratio. Pokušavao sam da uđem u ritam i odjednom kočnice nisu imale dovoljan pritisak. Tri kruga sam zbog toga vozio sporije, onda sam ipak ubrzao znajući da nemam dobro kočenje. Rosi, Kvartararo i Petrući su me pretekli. Tada su kočnice proradile kako treba i počeo sam da vozim brzo. Međutim, pre te krivine odjednom su eksplodirale i video sam da nemam drugog izbora nego da skočim.

Upitan da li je nekada imao sličan problem, rekao je:

- Ne, ne, ovo mi se dešava prvi put u karijeri.

Spektakularnu pobedu je na kraju odneo vozač KTM Tek 3 Migel Oliveira postavši prvi Portugalac koji je trijumfovao u najjačoj klasi.

P. G.