sad je influenserka i uživa i životu

DŽOAN JE IMALA 90 KG I DIJAGNOZE! Baka za 3 godine smršala 30 KG, više ne pije LEKOVE, diže TEGOVE, a ovo je njen MOTO

Žena
> 11:54h

Džoan Mekdonald (74) iz Kanade je pre tri godine izgubila 30 kilograma, a sada je postala prava senzacija na Instagramu na kojem ima preko 80.000 pratitelja.

S navršenih 70 godina Džona je bila nezadovoljna svojim životom. Imala je viška kilograma (90 kg), bila je na lekovima za povišen krvni pritisak i borila se sa ozbiljnim artritisom. Zbog toga je odlučila da napravi ogromne promene u životu. Počela je da vežba i jela je pet uravnoteženih obroka dnevno.

Sada ima 60 kilograma.

- Sada je već prošlo tri godine otkad sam promenila svoj životni stil i mogu reći da sam sada potpuno drugačija žena nego što sam bila kada sam tek počela s promenama - napisala je Džoan.

Ona je odlučila da smrša kada je njena ćerka Mišel, kondicioni trener, koja živi u Meksiku, došla kući i videla kako njeno zdravlje nije najbolje.

Džona je krenula u teretanu, kupila vagu i naučila kako koristiti telefon kako bi svoj napredak podelila na internetu.

- Moj moto je bio: "Ne smeta mi ako su moje promene spore. Idem svojim tempom i ovog puta promene će trajati do kraja života - rekla je Joan.

Kako su meseci prolazili, Džoan je počela da skida kilograme, pa se fokusira,a na treninge sa tegovims kako bi pojačala svoju snagu. Danas trenira po 90 minuta najmanje pet dana nedeljno.

- Bez obzira koliko je život težak ili izazovan, moramo ostati nepokolebljivi u svom cilju i nastaviti da idemo dalje. Kad sam započela, nisam ni zamislila da ću danas biti ovde. Samo sam se želela da budem zdravija i da prestanem da pijem lekove. Svaka vrata kroz koja prođemo vode na druga vrata. Nadam se da ćete se svi odlučiti da napredujere! Naučite da volite sebe, najbolje se brinuti o sebi i usudite se ponovno sanjati i voleti svim srcem -zaključila je Džoan.

Kurir.rs/Daily mail