Foto: Kurir

tragedija koja je potresla srbiju

OVO SU DEČACI KOJI SU SE UTOPILI U JEZERU OČAGA: Majka neutešna, očuh ponavlja samo ove reči FOTO

Crna Hronika

Rođena braća D. M. (5) i D. M. (7) udavila su se juče po podne na jezeru Očaga u Šopiću kod Lazarevca, a njihova majka i očuh su neutešni.

Tragedija koja se dogodila oko 15 časova, potresla je Srbiju, a očuh ne može da prihvati da mališana više nema.

foto: Privatna Arhiva

- Nisam ih ostavio same ma ni dva minuta. Ne znam kako se to sve tako brzo desilo. Ćerkica, koju je čuvala moja žena, počela je da plače pa sam prišao da joj pomognem da umiri dete - priča za Kurir očuh Kristijan S.

On kaže da je zastao na trenutak da zapali cigaretu, a kada se okrenuo dece više nije bilo na površini vode.

foto: J.R.

- Ja sam ih ogajio, ne mogu da verujem da ih više nema. Video da dece nema u vodi i pitao sam kupače gde su a jedna devojčica mi je samo pokazala rukom u pravcu gde su deca potonula. Tu su ih i našli spasioci - priča kroz suze Kristijan.

foto: J.R.

Majka Dragana M. nema je od bola za svojim mezimcima.

Kako saznajemo, scena spasavanja dečaka je bila potresna, a dok su pokušavali da im spasu život, plakali su i policajci kao i medicinski radnici.

Podsetimo, tragedija se dogodila oko15 sati, a mališani su posle izvlačenja iz vode davali znake života i lekari su više od sat vremena pokušavali da ih spasu, ali, nažalost, obojica su izdahnula. Kako saznajemo, braća su na jezero u Šopićima došla sa svojim roditeljima i mlađom sestrom, a sa njima u društvu bili su i prijatelji roditelja sa svojom decom. Oni su došli na plažu sat vremena pre tragedije.

(Kurir.rs/ J.Rafailović)