Foto: Reuters

HOLANDSKA ŠKOLA

I IGRA I REZULTAT: Kuman želi da vrati Krojfovu filozofiju fudbala u Barseloni!

Trener fudbalera Barselone Ronald Kuman rekao je danas da je mnogo naučio od legende tog kluba Johana Krojfa i da će se truditi da vrati njegovu fudbalsku filozofiju na Kamp Nou.

Fudbal

"Najviše sam naučio od Krojfa, pogotovo tokom ere drim tima (1988-1996). Ne samo kao igrač već i kao trener. Imali smo najbolju kombinaciju - igrali smo napadački fudbal i osvajali titule. To je filozofija koju ćemo probati da imamo u Barseloni. Da igramo dobar fudbal kako bi navijači bili zadovoljni i da pobedjujemo, naravno, pošto je to najvažnije", rekao je Kuman za klupsku televiziju.

Kuman je prošle nedelje imenovan za novog trenera Barselone, posle otkaza koji je dobio Kike Esjen jer ekipa nije osvojila nijedan trofej u sezoni.

"Počeli smo da igramo fudbaler jer volimo taj sport. Pa ako daš sve od sebe sa osmehom na licu, još bolje", dodao je Holandjanin.

On je rekao da je trener koji voli disciplinu i dobru organizaciju.

"Volim da ekipa dominira utakmicom. Mi Holanđani volimo napadački fudbal. Volim da budem direktan i da imam dobru komunikaciju sa igračima. Odmah predjem na stvar, volim da svi znaju šta mislim. Porodica mi je uvek govorila da moram normalno da živim kao fudbaler. Privlačite mnogo pažnje, ali morate da budete zvezda na terenu, ne van njega", rekao je Kuman.

Mediji su spekulisali da će Barselonu napustiti njen najbolji igrač Lionel Mesi. Argentinac je duže u nesuglasicama sa upravom kluba, a navedeno je da je razgovarao sa Kumanom.

"Zadovoljstvo je imati u ekipi igrača kakav je Mesi. Uz njegov kvalitet, imaće svoje mesto u evoluciji ekipe", naveo je trener.

Katalonski radio RAC1 danas je preneo da je Kuman razgovarao sa napadačem Luisom Suaresom, trećim najboljim strelcem u istoriji Barselone i da ga je obavestio da na njega ne računa za predstojeću sezonu.

Suares je za El Pais rekao da ne zna ništa o tome.

"Niko iz kluba mi nije rekao da postoji želja da prekinemo saradnju. Ekipi želim sve najbolje, a ja nameravan da ostanem. I dalje mogu mnogo da donesem Barsi", naveo je Suares.

Beta