Foto: BSS

sjajna akcija

PLEMENITA VEŠTINA U SRBIJI JE NA PRAVOM PUTU: BSS organizovao besplatne kampove za trenere i boksere!

.U organizaciji Bokserskog saveza Srbije realizovan je značajan projekat za srpski boks u ovom trenutku

Ostali sportovi

Nakon višemesečne pauze izazvane epidemijom virusa korona koja je paralisala celu planetu, usledio je pad intenziteta oboljenja što je otvorilo mogućnost povratka na teren sportista, samim tim i boksera. Iako se većina boksera trudila da održava formu trenirajući kući ili na otvorenom, prava forma i vrhunska spremnost za izlazak u ring jedino se mogu postići ozbiljnim trenažnim procesom koji je upravo organizovao i omogućio BSS kroz četiri besplatna kampa Omladinske škole boksa. Kampovi su okupili preko 350 učesnika (bokseri i treneri) sa ciljem da se srpska boks armada vrati u željenu formu, ali i edukuju poklonici i akteri boksa u našoj zemlji i to besplatno.

Bokserski savez Beograda predvođen koordinatorom Draganom Dimićem i Vojvođanski na čelu sa koordinatorom Milanom Piperskim besplatni kamp BSS za takmičare i trenere održali su na Paliću. Bokserski savez Šumadije i Pomoravlja (coordinator Miodrag Milić) spremao se na Zlatiboru, dok je četvrti kamp održan na Vlasinskom jezeru i u njemu je učestvovao Bokserski savez Jugoistočne Srbije (koordinator Ninko Milenković).

foto: BSS

Učesnici ovih kampova proveli su izuzetno kvalitetne dane u najzdravijem okruženju- u prirodi i u profesionalno vođenoj sportskoj aktivnosti. Imali su priliku ne samo da bruse formu za povratak u magični četverougao, nego i da nauče, odnosno usavrše osnove boksa, gard, kretanje, brzinu, snagu, izdržljivost, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks. Pored pravilnog sportskog i telesnog razvoja, razvoj ličnosti i stvaranje timskog duha jedna je od prednosti ovih kampova, u okviru kojih sportisti kreiraju i neverovatnu energiju.

foto: BSS

“Plemenita veština u Srbiji je na pravom putu, šampionskom putu koji će narednih godina iznedriti asove o kojima će se decenijama pričati. Od samog početka naš plan je bio da nam sale za trening budi pune dece i mladih od kojih ćemo stvarati dobre ljude i bokserske šampione. Kampovi Olimpijske škole imaju za cilj usavršavanje veštine boksera, kao i edukaciju trenera koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja. Svi učesnici kampa su zadovoljni zato ćemo ovakvu praksu rada nastaviti ubuduće. Takođe, naredni plan nam je da i bokserske klubove uključimo u organizaciju kampova – radionica na određene teme u lokalu. Rad, rad i samo rad dovodi do željenog rezultata i cilja, do stvaranja šampiona, to je put kojim koračamo i sa kojeg nećemo skrenuti”, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Kurir sport