Foto: AP

doktor

RAZBUCAO JUTU, PA POSLAO SNAŽNU PORUKU! Evo šta je Nikola Jokić rekao nakon velike pobede Denvera! (VIDEO)

Košarka

Junak Denvera, srpski as Nikola Jokić, nije krio oduševljenje nakon trijumfa protiv Jute u odlučujućoj sedmoj utakmice četvrtfinala Zapadne konferencije NBA lige.

Nikola je ubacio koš za pobedu i bio je najefikasniji na terenu sa 30 postignutih poena.

Nakon meča bio je pun utisaka, a najpre se osvrnuo na poromašenu trojku Majka Konlija u poslednjim sekundama meča.

"Nismo odustajali i dobro je da smo pobedili na ovoj utakmici. Majk je imao otvoren šut i dobro je što nije ušao. Mislio sam da će ići na polaganje", iskren je Jokić.

Džamal Marej je bio najbolji igrač Denvera u prvih šest utakmica, međutim, u odlučujućem meču bio je ispod svog nivoa.

"Džamal je bio fenomenalan tokom cele serije. Nisam mogao da dopustim da izađe na parket i 'umre'. Kada mu ne ide, ja sam tu. Ja sam njegov partner i moram da mu uvek pomažem, kao što on meni pomaže, kao što mi je pomogao u prošloj utakmici. Moramo uvek da budemo na visokom nivou", kaže Nikola.

Denver će imati samo dan odmora pre starta polufinalne serije, gde ih čeka jedan od favorita za titulu - Los Anđeles Klipersi.

"Utakmicu po utakmicu smo sve bolje igrali, svaka je bila drugačija. Rekao sam da će ovo biti izuzetno interesantna serija i bila je. Srećom, mi smo pobedili. Sada samo moramo da nastavimo da igramo, nemamo šta da izgubimo, nikada nećemo odustati, koliko god da je jak i težak protivnik", zaključio je Jokić.

Kurir sport