Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

KAŽU DA JE NESPORAZUM

RUSKI IGRAČ POKAZAO DVOGLAVOG ORLA! Javnost ŠOKIRANA: Ovo je simbol genocida protiv Srba! (FOTO)

Fedor Smolov reprezentativac Rusije ustalasao je javnost pokazivanjem dvoglavog orla i to na dan prijateljske fudbalske utakmice sa Srbijom.

Fudbal
> 13:15h

Međutim ubrzo je stiglo objašnjenje.

Poslata je poruka putem zvaničnog Tviter naloga Euro 2020 Sankt Peterburg na kojoj se tvrdi da ova fotografija nema nikavu političku pozadinu i time pokušali da objasne nesporazum koji je nastao u četvrtak

Naime, Rusi su nekoliko sati pred meč sa Srbijom objavili spornu fotografiju na kojoj se vidi kako Smolov rukama pokazuje na dvoglavog orla, a mnogi su u Rusiji, ne samo u Srbiji, to povezali sa simbolom Albanije.

"Ovo je simbol albanskog orla. Ovo je simbol genocida protiv Srba. Bože, ko je Smolovu "stavio u glavu" ovu ideju. I to na dan meča sa Srbijom", napisao je jedan Rus na društvenim mrežama.

Bilo je i drugačijih komentara

"Da li je Rusima zabranjeno da pokazuju dvoglavog orla koji je simbol vizantijskog nasleđa i pravoslavnog hrišćanstva?"

Na kraju je stiglo i objašnjenje i izvinjenje , onih odakle je sve i poteklo Euro 2020 Sankt Peterburg!

"Žao nam je što je sve pogrešno protumačeno, ovo nema nikakvu političku pozadinu. Ovo je bila naša greška, nismo imali nameru nikoga da uvredimo - stoji u objašnjenju.

Zanimljivo, Rusi su, odnosno neko ko je zadužen za društvene mreže nacionalnog tima, isekli Kosovo sa mape Srbije i time dodatno uzburkali strasti. Pogotovo što je Rusija jedan od zemalja koja nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine.

Norveška – Austrija

Srbija je razočarala u Moskvi, da vidimo koliko može njen rival u baražu za odlazak na EP. Kec se plaća kvotom 2,50. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionice za meč Norveška – Austrija.

Kurir sport