Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

NASTAVAK SASTANAKA U BRISELU: Vučić se sastao sa Borelom, Lajčakom i Hotijem (FOTO)

Politika
> 14:04h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Borelom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i predsednikom Vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulahom Hotijem.

To je objavljeno na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije, uz fotografije zvaničnika. Prethodno je Vučić imao bilateralni sastanak sa šefom EU diplomatije Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potvrdili su visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju da daju najveći prioritet evropskim integracijama i nastavku rada na dijalogu Beograda i Prištine uz pomoć EU.

“U tom pogledu, nedavno dogovoreni dokumenti u Vašingtonu, nadovezujući se na prethodne obaveze koje su dve strane preuzele u vezi sa dijalogom, mogli bi pružiti koristan doprinos postizanju sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa”, stoji u zajedničkom saopštenju predsednika Srbije i premijera tzv. Kosova.

Kako je ranije najavljeno na današnjoj, trećoj po redu, rundi obnovljenog dijaloga na visokom nivou, lideri bi trebalo da potvrde finalizaciju dogovora oko pitanja nestalih, raseljenih i ekonomskih odnosa i otvore nove teme koje obuhvataju Zajednicu srpskih opština, međusobna finansijska potraživanja i imoviska pitanja. Tokom popodneva očekuje se obraćanje predsednika Vučića medijima u Briselu.

Kurir.rs/Tanjug