Foto: Zorana Jevtić

ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS ALEKSANDAR JOVIČIĆ: Vučić je u Vašingtonu održao lekciju iz diplomatije

Politika
> 12:50h

Po ko zna koji put svedoci smo orkestrirane hajke od strane dela opozicije predvodjene propalim političarima iz prošlosti, koja je usmerena protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posle njegove briljantne diplomatske utakmice u Vašingtonu - naveo je u saopštenju Aleksandar Jovičić, član Predsedništva SNS.

Đilas, Tadić, Jeremić i njihovi tajkuni i mediji, zajedno sa političarima i medijima u Prištini i delom hrvatskih proustaških medija i organizacija, napadaju sporazum koji je u ime srpske delegacije potpisao Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To je zapravo najbolji dokaz da je vašingtonski sporazum dokument kojim je Vučić podigao Srbiju za još jednu lestvicu na medjunarodnoj poziciji, a njima srušio kule od laži i iluzija da će se desiti priznanje nezavisnosti Kosova.

Lekcijom iz diplomatije i patriotizma koju je Predsednik Vučić održao u Beloj kući, Đilasu i njegovim tajkunima, izbijen je iz ruku poslednji adut i sada bukvalno nemaju gde osim da histerično napadaju sve što je vezano za posetu Vašingtonu, ne bi li umanjili Vučićev uspeh.

foto: Predsedništvo Srbije

Dok su Đilas, Jeremić i Tadić vladali Srbijom, najveći zagovornik i promoter Kosovske nezavisnosti bile su SAD, a oni nisu uradili ništa da se to promeni. A i zašto bi bilo šta menjali i time ugrožavali svoje pozicije, jer najvažnije je bilo puniti privatne račune i račune firni njihovih tajkuna. Najvažnije je bilo gomilati bogatstvo, a borba za lični profit bila je ispred svake druge, diplomatske i borbe za nacionalne interese.

Danas, kada je svojom politikom Aleksandar Vučić, od najjače svetske sile, koja je insistirala na albanskoj nezavisnosti, napravio partnera koji ravnopravno sa jednom malom Srbijom razgovara u Beloj kući, bez ucena i ultimatuma, tzv. opozicioni lideri, ne biraju sredstva da taj uspeh dezavuišu, ne razmišljajući o posledicama po srpski narod na Kosmetu i ugled Srbije u svetu.

Da imaju i malo morala i ljudske časti Vuk Jeremić, Boris Tadić i Dragan Đilas trebalo bi da se izvinu gradjanima Srbije, jer su oni glavni i isključivi krivci za diplomatske, pa i ekonomske gubitke vezane za Kosovo. Da se izvinu za sve svoje diletantske poteze, od negativnog mišljenja Medjunarodnog suda pravde u Hagu koje je Srbija dobila zahvaljujući njima do ukidanja administrativnih prelaza na Jarinju.

Poslednji koji imaju prava da drže lekciju o Kosovu bilo kome, a ponajmanje Aleksandru Vučiću su oni.

Predsednik Srbije još jednom je opravdao poverenje koje mu je dala većina gradjana Srbije i učinio nas ponosnim jer smo u najmoćnijoj zgradi na svetu, Beloj kući, dočekani kao ravnopravni, dostojanstveni balkanski lideri i partneri SAD.

Kurir.rs