Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ispovest bake stradale smiljane

ZLA KOB TRUDNICE: Smiljana je već imala jedan udes i preživela, ali SUDBINA JE HTELA da poginu i ona i NEROĐENO DETE!

Smiljana je trebalo da se porodi na Božić i, umesto da se radujem praunuci, sahranjujem unuku. Ne dao bog nikom, bolje da sam ja umrla.

Crna Hronika
> 21:02h

Ovo je za Kurir rekla Nada Mataković, baka Smiljane Trivić (35), trudnice koja je u sredu poginula u udesu na auto-putu kod Dobanovačke petlje kada je sa trojicom kolega krenula u Surčin na posao.

baka Nada očajnafoto: J.I.

Osim Smiljane, stradao je i Predrag Gemović (41), dok su Kristijan S. i Alen L. povređeni. Nesreća se desila nakon što je Kristijan S., koji je bio za volanom "pežoa", udario otpozadi u kamion u zaustavnoj traci.

foto: Zorana Jevtić

Nesrećna baka se prisetila poslednjeg razgovora sa nastradalom Smiljanom. - Ujutru je popila kafu i rekla da ide na posao. Posle se nije javljala, a mi nismo gledali vesti i nismo ni čuli za nesreću. Tek uveče su nam javili. Katastrofa - priča Nada i dodaje da je Smiljana svakog dana išla na posao u Surčin iz rodne Sremske Mitrovice.

Stradao i komšija

Bio je za primer Predrag Gemović, koji je takođe poginuo u ovom sudaru, živeo je nedaleko od Smiljane sa sestrom.

- Pošao je na posao sa gazdom i poginuo - kratko je rekla sestra poginulog, dok su komšije za njega imale samo reči hvale. - Bio je dečko za primer, velika tragedija - rekao je komšija.

- Radila je u firmi kod Kristijana S., u administraciji. Pošto je bila šesti mesec trudnoće, on ju je zamolio da odradi još koji dan, da uputi kolege u posao, pa da ide na bolovanje. Sve je bilo u savršenom redu, sve je preglede prošla, osećala se odlično - kroz suze priča baka: - Živela je sa nama i imala momka, trebalo je da se odseli kod njega. On ju je pazio, donosio joj doručak, kupovao burek. Svi smo se radovali bebi.

Letela s motoraBaka kaže da ovo nije prva saobraćajna nesreća koju je njena unuka imala. - Kad je upisivala fakultet, imala je udes na motoru sa tadašnjim momkom. On je leteo nekoliko metara, ali je ostao živ, a moja Smiljana je polomila nogu na dva mesta, ruku, bila je sva ugruvana i oguljena - rekla je Nada.

(Kurir.rs/ J. I./ Foto: Zorana Jevtić, Facebook, J.I.)