Foto: Damir Dervišagić

INTERVJU

VELIKA JE ČAST ŠTO SAM DELILA KADAR S MUSTAFOM NADAREVIĆEM: Vaja Dujović o snimanju kultne serije i Državnom službeniku!

Pop kultura

Serija "Državni službenik" Telekoma Srbija postala je hit, a mnogi glumci su se probili u svetu televizije zahvaljujući baš njoj. Medu njima je i Vaja Dujović, koja je odigrala ulogu Ane Stanojević, žene operativca Državne bezbednosti. Mlada glumica govori za TV Ekran uoči emitovanja novih epizoda, koje publika može da očekuje od oktobra na TV kanalu Superstar.

foto: Promo

Šta će se dešavati s Anom? Hoće li ljubav s Lazarom pobediti?

- Nažalost, ne smem ništa da otkrivam. Sve je na kraju prve sezone ostalo pod znakom pitanja, mnogo ljudi me pita, što znači da smo uspeli da privučemo publiku, tako da mi je i zadovoljstvo da je držimo u neizvesnosti.

Radili ste i sitkom "Lud, zbunjen, normalan". Kako pamtite to snimanje?

- Uživala sam da radim s tom ekipom, koja je posebna. Rade taj serijal godinama i uigrani su, a priznajem da sam imala tremu. Ali toliko su gostoprimljivi i dragi da sam se vrlo brzo osetila kao ravnopravan član ekipe. O radu s Mustafom Nadarevićem ne znam šta bih rekla, osim floskulu koju zaista osećam - velika čast za mene. Ja, inače, veoma volim Sarajevo, tako da je svaki odlazak tamo bio pravo uživanje.

foto: Dragana Udovičić

Ponovo sarađujete i sa Šotrom u filmu i seriji "Kralj".

- Tu nema mnogo velikih ženskih uloga, ali je gospodin Šotra želeo da svi "njegovi glumci" budu deo ovog projekta, osećam se se privilegovano. Biće to velika i lepa serija, koja obrađuje značajnu istorijsku temu.

Publika vas najviše pamti po vašoj prvoj ulozi Jovanke Čubrilović u filmu i seriji "Branio sam Mladu Bosnu"

- I dalje mi je izuzetno draga ta uloga, ne znam hoće li se pojaviti neka koja će zauzeti prvo mesto. Verovatno zato što mi je otvorila vrata filmskog sveta. Takođe, i taj film je veoma značajan, i toliko je lepa atmosfera bila na snimanju da sve to pamtim kao neku divnu, a istinitu bajku.

foto: Nemanja Nikolić

Koliko je teško biti glumica u Srbiji? Glavne uloge su uglavnom pisane za muškarce...

- To nije samo u Srbiji, na svetskom nivou je tako. Zvuči obeshrabrujuće, ali ne obazirem se mnogo na to, moje je da radim svoj posao najbolje što umem.

Da li vam je i koliko televizija promenila život?

- Ne mislim da je mnogo uticala. Konzument sam onog dobrog što televizija može da pruži. Ako se pitanje odnosi na moje pojavljivanje na ekranu, nemam odnos neki prema tome. Čudno mi je nekad, ali valjda sam znala da je to sastavni deo posla.

Ko su bili TV junaci vašeg detinjstva?

- "Moćni rendžeri" i "Nindža kornjače" i svakako svi junaci serije 'Prijatelji'.

foto: Branimir Milovanović, Promo

Planovi do kraja godine?

- Čekam nestrpljivo da pogledam kako izgleda druga sezona "Državnog službenika", verujem da će biti veoma dobra. Ostalo što radim ne smem da otkrivam, zasad neka ostane pod velom tajne.

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić