Foto: Starsport©

IMA LI KRAJA NEDAĆAMA

BOAĆI JE MALER, VREME JE ZA VUDU MAGIJU: Napadač Crvene zvezde posle povratka iz Kine čak 189 dana van ekipe!

Centarfor iz Gane povredio se u pobedi crveno-belih nad Čukaričkim (3:1) posle samo četiri minuta provedena u igri

Fudbal

Neverovatan je maler Ričmond Boaći. Napadač Crvene zvezde povredio se posle samo četiri minuta provedena u igru u pobedi nad Čukaričkim (3:1). To je zvanično peta povreda centarfora iz Gane u poslednje dve godine na Marakani, otkada s vratio iz kineskog Đangsua.

foto: Printscreen

Šta se desilo sa Boaćijem na Banovom brdu, zna samo on. Da li je izvrnuo zglob, ili je opet povredio mišić noge? Jednostavno, uhvatio se za nogu, podigao ruku prema klupi sa rezervnim igračima Crvene zvezde i zatražio izmenu. Očigledno je Boaćiju ovakav epilog teško pao, pošto je izlazeći sa terena šutnuo flašicu sa vodom i zaradio opomenu od sudije Lazara Lukića.

foto: Starsport©

Posle povratka iz Kine Ričmond Boaći ne može da se prepozna u dresu Crvene zvezde. U retkim situacijama uspevao je da veže tri utakmice u kontinuitetu, svaki put bi ga povreda odvajala od ostatka ekipe.

foto: Starsport©

Zvanično, ovo je peta povreda Boaćija u poslednje dve godine, a zbog zdravstvenih problema je u prethodna četiri navrata van stroja bio ukupno 189 dana! Kada se tome doda da je poslednji gol u dresu Crvene zvezde postigao 2. novembra prošle godine na gostovanju Proleteru u Novom Sadu, onda je jasno zašto je sportski menadžment kluba toliko insistirao na dolasku Dijega Falčinelija.

Muke po Stankovića

Ben ili Tomane napadaju Omoniju

Trener Dejan Stanković gotovo izvesno neće moći da računa na Ričmonda Boaćija za najvažniju utakmicu u sezoni. Crvenu zvezdu u sredu 16. septembra, čeka gostovanje Omoniji na Kipru u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Najbliži startnoj postavi je El Fardu Ben, mada ni Tomane, ni novajlija Dijego Falčineli nisu bez šanse da budu u prvih 11. Tu je i Vukanović, ali i Pavkov kojeg je izgleda Stanković otpisao.

Kurir sport