Foto: Zorana Jevtić, Shuterstock, Covid19.rs

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: 74 novozaraženih, NEMA PREMINULIH

Društvo
> 16:34h

U Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano 5.513 građana, od kojih je pozitivno 74.

Nema preminulih, dok su u bolnicama širom Srbije na respiratorima 22 pacijenta. Od početka epidemije zaraženoje ukupno 33.238 osoba, od kojih je 746 preminulo. Testirano je ukupno 1.111.957 uzoraka.

foto: Covid19.rs

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, danas je potvrđeno prisustvo virusa Kovid 19 kod 46 korisnika i 14 zaposlenih.

Ukupan broj do sada izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1,026, a broj zaposlenih koji su izlečeni iznosi 412, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Prisustvo virusa Kovid-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici i Novom Sadu RJ Liman i RJ Novo naselje, zatim u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''Srce u jabuci' u Pančevu, Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'' u Beogradu i domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Kladomox plus'' u Kelebiji i ''Terza Eta'' u Priboju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs