Foto: Sonja Spasić

Saznajemo

DRAGANA MIĆALOVIĆ OŽIVLJAVA TOLSTOJEVU HEROINU U NIŠU: Ana Karenjina san je svake glumice, a evo kako je ona dobila tu ulogu!

Pop kultura

Posle velike Mire Stupice i Nine Janković, koje su igrale Anu Karenjinu u Narodnom pozorištu u Beogradu i Madlenijanumu u Zemunu, Dragana Mićalović dobiće priliku da na pozorišnim daskama dočara Tolstojevu tragičnu junakinju.

Mlada glumica, koja se proslavila ulogama u popularnim TV serijama, kako Kurir saznaje, zaigraće glavnu ulogu u drami čije premijerno izvođenje se očekuje do kraja godine u Nišu. Adaptaciju je uradio reditelj ovog komada Irfan Mensur. Probe počinju početkom oktobra, a izbor glavne glumice kratko je potvrdio za Kurir i poznati glumac.

foto: Marina Lopičić

- Tokom korone sam radio na tekstu. Pokušao sam da tu dramatizaciju još popravim, iako mislim da sam napravio jedno pristojno dramaturško delo. Baviti se Tolstojem i tom knjigom je pozamašan zadatak. Anu Karenjinu dovodim iz Beograda. Igraće je moja studentkinja druge godine Dragana Mićalović, a u alternaciji će je menjati jedna koleginica iz Niša. Dragana je sad u godinama u kojima je bila Ana - objasnio je Mensur.

foto: Printskrin/Instagram

U u čuvenom delu paralelno se odvijaju još tri ljubavne priče, ali glavna junakinja je Ana, njen poraz, gubitak koncepta i vere u ljubav...

Dragana Mićalović je sestra poznate glumice Slobode Mićalović Ćetković. Rođena je 3. marta 1991. godine u Leskovcu, a u Beograd se preselila kad je napunila 15 godina. Talenat za glumu je nasledila od oca Dragana, koji bi danas sigurno bio ponosan na nju. Ona je pohađala muzičku školu "Stanislav Binički". Pevala je u horu i naučila da svira klavir.

foto: Marina Lopičić

Ana Karenjina je uloga koju sanja svaka glumica. Slobodu Mićalović svi su videli kao novu Anu Karenjinu, ali to se nije dogodilo, jer se reditelj Jug Radivojević opredelio za Ninu Janković.

Dragana je tek prošle godine uspela da ostvari svoj san i sa 27 godina upiše glumu. Naime, njeno ime našlo se na spisku studenata koji su položili prijemni ispit na Akademiji savremenih umetnosti. Pre glume završila je Fakultet za medije i komunikacije.

Popularna na mrežama: Prati je 250.000 ljudi

Dragana Mićalović trenutno snima seriju "Igra sudbine". Pre nekoliko godina bila je na svim naslovnim stranama zbog veze s teniserom Markom Đokovićem. Nakon raskida ostali su u dobrim odnosima. Dragana je veoma popularna na društvenim mrežama i na Instagramu ima više od 257.000 pratilaca.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Sonja Spasić