zanimljivo

PARTIZAN NACILJAO NOVO POJAČANJE! Crno-beli žele reprezentativca Mađarske rođenog u Kragujevcu! VIDEO

Fudbalski klub Partizan ''naciljao'' je svoju novu transfer bombu.

Fudbal

Reč je o reprezentativcu Mađarske Filipu Holenderu koji ima 26 godina i trenutno nastupa za švajcarski Lugano, javlja Telegraf.

Čelnici Partizana i švajcarskog kluba su već obavili nekoliko razgovora i ideja je da Holender, za početak, dođe kao pozajmljen fudbaler i tu pozajmicu bi crno-beli platili 50.000 evra, ali da u ugovoru bude uvrštena i stavka o mogućem otkupu na kraju sezone, ukoliko sve tri strane budu zadovoljne.

Što se samog igrača tiče, on je ''naše gore list''. Filip je rođen u Kragujevcu gde je i počeo da se bavi fudbalom. Karijeru je započeo u klubu ''Fitnes'' odakle se preselio u Radnički za čiji prvi tim je debitovao davne 2007. godine.

Iz Radničkog odlazi u mađarski Honved sa kojim 2013. godine potpisuje prvi profesionalni ugovor.

U Budimpešti je proveo punih pet sezona, upisao 159 mečeva (30 golova) i za to vreme je dobio i mađarski pasoš, pa je debitovao u mladoj, kasnije i u A selekciji severnih susreda (osam mečeva, jedan gol).

foto: Printscreen

Minulog leta je potpisao ugovor sa Luganom, za koji je u prošloj sezoni odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima, postigao sedam golova i upisao četiri asistencije.

Holender ima dvojno državljanstvo, igra na poziciji krila, a odlično se služi sa obe noge. Može da popuni poziciju u špicu, ili na mestu polušpica.

Ono što takođe može da utiče na ovaj transfer jeste odlazak Filipa Stevanovića koji je sve zvesniji do kraja ovog prelaznog roka.

Kurir sport