Foto: Jelena Janković

neočekivano

JEDINI GLUMAC IVAN MARKOVIĆ NAPUŠTA PREDSTAVU! Lepa Brena prodžekt na Pozorju, a evo šta će biti s ovim komadom!

Pop kultura

Glavna takmičarska selekcija Sterijinog pozorja završava se večeras izvođenjem predstave "Lepa Brena prodžekt" Bitef teatra.

Dobitnike nagrada saznaćemo sutra uveče pred izvođenje komada "Sećaš li se Doli Bel" Kamernog teatra u Sarajevu. Lepu Brenu oživeće četiri glumice Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Jasna Đuričić i Jelena Ilić i jedan glumac Ivan Marković ravnopravno će se s ostalim kolegama takmičiti za jednu od četiri glumačka priznanja. Autori nesvakidašnjeg koncepta su Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, a reditelja nakon izvođenja u Novom Sadu, kako saznaje Kurir, očekuje promena u predstavi. Ivan je primljen na postdiplomske studije u Nemačkoj, pa će do njegovog povratka tu ulogu transvestitskog lika Živojina preuzeti Vladimir.

foto: Tamara Trajković

Olga Dimitrijević rekla je uoči premijere da ovo nije biografska predstava. - Brena nije samo pevačica već i fenomen. Kroz njenu karijeru možemo da sagledamo stanje u društvu i raspad zemlje - rekla je Olga. Predstava "Lepa Brena prodžekt" pravi je hit, pa će biti izvedena i na Pozorišnom proleću u Šapcu, a Beograđani moći da je vide 19. i 20. oktobra u Bitefu.

Kurir/ Foto: Jelena Janković