Foto: Profimedia

ROLAN GAROS

NOVI ŠOK U PARIZU: Klinac napravio SENZACIJU i izbacio 7. nosioca sa Rolan Garosa (VIDEO)

Nemački teniser Danijel Atlmajer napravio je senzaciju na ovogodišnjem Rolan Garosu pošto je posle nešto više od sat vremena eliminisao 7. nosioca sa Grend slema u Francuskoj.

Tenis
> 14:49h

Italijanski teniser Mateo Beretini doživeo je šokantan poraz u trećem kolu i to od mladog Nemca koji je slavio sa 3-0 u setovima (6:2, 7:6(5), 6:4.).

"Prvi put sam na ovom terenu, igram u Parizu i oduševljen sam što sam u četvrtoj rundi. Moj trener i ja smo naporno radili da bismo bili ovde. Pre kvalifikacija borio sam se sa povredom i nisam bio siguran da ću igrati. Nadam se da su publika i gledaoci pred TV ekranima uživali gledajući meč", rekao je Altmajer.

Altmajer je ove nedelje, na svom debiju na Rolan Garosu, pobedio Felisijana Lopesa i Jana Lenarda Štrufa, a u četvrtom kolu igraće protiv Španca Pabla Karenje Buste koji je danas slavio protiv zemljaka Roberta Bautiste Aguta u četiri seta - 6:4, 6:3, 5:7, 6:4.

U osminu finala Rolan Garosa plasirao se i ruski teniser Andrej Rubljov koji je pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:2, 6:3. On će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Tijago Monteiro - Marton Fučovič.

(Kurir sport)