Foto: Privatna Arhiva

užas

TATA SE PLAŠIO SAOBRAĆAJKI, A BAHATI VOZAČ GA JE UBIO: Tragična sudbina čoveka iz Aranđelovca, kog je audi usmrio na mestu

Aleksandra Petrović kaže da je njen otac Miodrag Kobzarov (57) nastradao na putu od posla do kuće, kada ga je "audi" udario, i to u kanalu, gde je skočio pokušavajući da se spase

Crna Hronika

Miodrag Kobzarov (57) iz sela Banje kod Aranđelovca poginuo je u mestu Vrbica kod Aranđelovca kada ga je, kako se sumnja, velikom brzinom udario "audi", kojim je upravljao U. Ž. (19).

cerka nastradalogfoto: Privatna Arhiva

Aleksandra Petrović, ćerka nastradalog, u potresnoj ispovesti za Kurir kaže da se njen otac plašio da ga neko ne ubije kolima na ulici, jer na putu između sela Banje i Aranđelovca voze bahato i ne vode računa o pešacima koji idu kraj kolovoza.

Ostao duže

- Tata se kobnog dana, 28. avgusta, vraćao s posla. Radno vreme mu je bilo do 14 sati. Međutim, ostao je desetak minuta duže, a kada ga je kolega pitao zašto ne ide kući, rekao je da ide peške i da čeka da se raziđu radnici druge firme, jer voze ludo, pa se plaši da ga neko ne ubije kolima - priča potresena ćerka i dodaje:

mesto na kom je miodrag nastradaofoto: Privatna Arhiva

- Kada je krenuo kući, išao je svojom stranom ulice. Očevici su ispričali da mu je "audi" išao u susret. Tata ga je video i skočio u kanal kako bi se spasao, ali ga je "audi" sustigao u kanalu i udarac je bio neizbežan. Pukla mu je lobanja i na mestu je ostao mrtav, a auto se zaustavio tek kada je uleteo u jedan lokal. Prema rečima naše sagovornice, vozaču se otvorio vazdušni jastuk, te je prošao bez povreda. - Sada čujem da je rekao da je moj tata udario u banderu, a ne da mu je on autom smrskao glavu. Kako god bilo, ubio mi je oca, a tata se najviše plašio da ne nastrada u saobraćajnoj nesreći - navodi Aleksandra.

foto: Privatna Arhiva

Čekali ga na ručku

Ona objašnjava da je za tragediju saznala od očevih kolega. - Četiri dana pre tragedije je napunio 57 godina, a kobnog dana je meni i suprugu bila godišnjica braka. Očeve kolege kažu da je čitavog dana bio srećan i da je pevao. Čekali smo ga na ručku i umesto toga tragedija. Mog oca ništa ne može da vrati, ali želim da krivac za njegovu smrt odgovara - kaže ćerka i naglašava da je krajnje vreme da vozači povedu više računa i voze sporije, ali i da nadležni preduzmu ono što je u njihovoj moći.

foto: Privatna Arhiva

- Otac mi je ubijen u naseljenom mestu, a mladić koji ga je ubio vozio je verovatno duplo brže od dozvoljenog. Nedavno mi je žena ubila mačku autom. Mačka je išla iza mene i deteta na tom putu. Mogla je da ubije i nas, jer je telefonirala - kaže potresena žena. Osumnjičeni vozač je nakon nesreće uhapšen i priveden tužiocu.

Saučešće

Vozač gleda u jednu tačku

Aleksandra navodi i da je porodica U. Ž. bila kod njih da izjavi saučešće. - Rekli su nam da im je žao i da U. Ž. gleda u jednu tačku od udesa, da ga je to mnogo pogodilo. S druge strane, čujemo da je on sasvim normalno nastavio svoj život. Njegovi roditelji dali su mojoj mami novac za odelo tati. Ne treba nam taj novac, vratićemo im - kaže Aleksandra.

Kurir.rs - Jelena Rafailović; Foto: Privatna Arhiva