Foto: Promo

Razvoj aplikacija

IMATE IDEJU ZA APLIKACIJU: Evo kako da je kreirate u 6 koraka

Da li vam se dešava da preuzmete mobilnu aplikaciju i da nakon nekoliko sati korišćenja nailazite na nedostatke za koje ste ubeđeni da biste ih vi sami bolje rešili

Edukacija

Ovo je prvi pokazatelj toga da razmišljate na isti način kao stručnjaci za kreiranje mobilnih aplikacija i da ispunjavate jedan od osnovnih kriterijuma za to da možete jednoga dana da se oprobate u ovom odlično plaćenom poslu.

Ako imate originalnu ideju za mobilnu aplikaciju i verujete da ona može postati popularna, ništa vas ne sprečava da je realizujete. Niste programer ni dizajner? Bez brige. Predstavljamo vam 6 koraka koji će vas uveriti da možete da sprovedete vašu ideju u delo i kreirate aplikaciju koja će postati hit.

foto: Promo

1. Definišite svoje ciljeve

Velika ideja je dobra polazna tačka u svakom novom projektu. Ipak, pre nego što počnete da je realizujete, morate najpe da odvojite vreme za to da precizno definišete svrhu aplikacije. Šta je njena misija?

Ovaj početni korak bi trebalo da vam pruži konkretan odgovor na pitanje kako će vaša aplikacija da pomogne korisnicima.

foto: Promo

2. Napravite skicu vaše aplikacije

Nakon što ste postavili njene konkretne ciljeve, vreme je da skicirate vizuelni identitet vaše aplikacije. Osmislite glavne karakteristike, približan raspored i strukturu aplikacije, a gruba skica će vam pomoći da objasnite ostalima u svom timu šta ste tačno zamislili i na koji način to planirate da ostvarite.

3. Analizirajte druge aplikacije

S obzirom na to da postoji više od milion aplikacija za platforme Android i iOS, vrlo je moguće da niste jedini došli do ideje koja rešava određeni problem. Istraživanjem na sajtovima kao što je Dribbble proverite da li postoje i druge aplikacije slične namene kao vaša.

Ovu popularnu web stranicu posećuju dizajneri širom sveta kako bi razmenili svoja mišljenja i dobili povratne reakcije od svojih kolega. Korisne informacije koje pronađete tokom pretraživanja Dribbbla mogu vas inspirisati i za druga tehnička i dizajnerska rešenja.

foto: Promo

4. Napravite prototip aplikacije

U ovoj fazi trebalo bi da spojite svoje ideje i karakteristike u jasnu sliku.

Uz žičnu šemu možete napraviti prvi prototip mobilne aplikacije i isprobati kako se elementi uklapaju.

Osnovna ideja kreiranja prototipa jeste da izgradite plan koji će vam pomoći da razumete povezanost svakog koraka i predvidite kretanje korisnika kroz aplikaciju.

5. Testirajte ono što ste napravili

Pri testiranju prototipa aplikacije vaši prijatelji, porodica i kolege mogu vam biti od velike pomoći. Dozvolite im da isprobaju vašu aplikaciju i daju svoje mišljenje kao korisnici.

foto: Promo

6. Obezbedite sve funkcionalnosti

Sada, kada je aplikacija prilično jasno definisana, vreme je da započnete rad na finalnom koraku, u kome ćete, zajedno sa programerima, podesiti servere, baze podataka i sve ostalo što je potrebno da bi vaša ideja konačno zaživela.

U ovoj fazi aplikacija će dobiti sve što joj je potrebno da bi bila funkcionalna i upotrebljiva za veliki broj ljudi. Nakon što završite i programerski deo posla, preostaje vam samo da izvršite finalno testiranje aplikacije i ona će biti spremna da se predstavi korisnicima.

foto: Promo

Kreirajte aplikacije i zarađujte odlično

Zahvaljujući masovnoj popularizaciji pametnih mobilnih telefona, kreiranje aplikacija postalo je prilično tražen i unosan posao.

Zahvaljujući posedovanju veština za osmišljavanje i izradu aplikacija moći ćete da pronađete dobro plaćen posao bilo gde u svetu. Ako vas zanima kako funkcionišu mobilne aplikacije i zamišljate sebe u ovom popularnom poslu, ne gubite vreme na kratke kurseve. Naučite sve što vam je potrebno da započnete svoju uspešnu karijeru na jednogodišnjoj obuci za razvoj mobilnih aplikacija.

Promo tekst