Foto: Zorana Jevtić

VUČIĆ KAO PROMOTER

ĐURIĆ SE SASTAO SA PLAKALOM: Na mini Šengenu treba da rade svi na Balkanu kojima je stalo do evropskih vrednosti

Politika

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se danas u Beogradu s generalnim sekretarom Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Harisom Plakalom i posebnu pažnju posvetio ideji "mini Šengena".

Kako je saopšteno iz Đurićevog kabineta, on je istakao da bi na realizaciji te ideje trebalo da rade svi oni na Balkanu kojima je istinski stalo do evropskih vrednosti.

Sagovornici su se saglasili da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nesporni promoter tih vrednosti, kao i da u Bosni i Hercegovini u tom smislu ima političke istomišljenike, poput bivšeg predsedavajućeg Saveta ministara i sadašnjeg člana Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića.

Đurić je istakao da je potrebno zajedničkim snagama raditi na stvaranju regiona u kojem će ljudi moći da sigurno međusobno komuniciraju i razvijaju poslovne i privatne kontakte.

"Smatram da je evropska ideja i dalje živa na Balkanu kod onih koji žele mir i prosperitet. Evropski pokret u BiH je dugi niz godina jedan od važnih aktera i pouzdanih partnera u stvaranju takvog sistema vrednosti", rekao je Đurić.

Sagovornici su se složili da je današnji sastanak odlična prilika za stvaranje zamajca za produbljivanje regionalne saradnje.

Plakalo je Đuriću čestitao na imenovanju za ambasadora Srbije u SAD, izrazivši uverenje da će i sa te funkcije nastaviti da se bori za stabilniji i bezbedniji region, kao i za zajedničku budućnost u EU, navodi se u saopštenju, iz Đurićevog kabineta.

(Kurir.rs/Tanjug)