Foto: Zoran Šaponjić

najnoviji podaci

MAČVANI MOGU MALO DA ODAHNU: Za vikend nije zabeležen nijedan slučaj korona virusa

Srbija
> 14:55h

LOZNICA - U poslednjih sedam dana, od 5. do 11. oktobra, na području Mačvanskog okruga zabeleženo je ukupno osam pozitivnih osoba na kovid-19, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Minuli vikend je, kao i peti oktobar, prošao bez novih slučajeva, a ostalih dana bio je po jedan pozitivan u Šapcu i Malom Zvorniku, a ta pogranična opština odolevala je virusu gotovo mesec i po dana. Zabeleženo je i šest slučajeva u Loznici koja je četiri dana uzastopno imala novozaražene.

Broj trenutno obolelih u okrugu je 12 i u ovom periodu ostao je nepromenjen. U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u prethodna tri dana pregledano je 70 pacijenata, a u ambulanti Infektivnog odeljenja 30 od čega je 20 prvih pregleda.

Otkriveno je šest novih upala pluća na 30 rendgenskih snimaka. U lozničkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 15 kovid pacijenata, a dva su upućena u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Nadležni apeluju da se nose zaštitne maske, održava fizička distanca i pojača lična higijena jer je virus prisutan, a dolaze hladni dani kad se više boravi u zatvorenim prostorijama koje se sada i ređe provetravaju.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto:Zoran Šaponjić)