Foto: Profimedia/Josip Regovic/Xinhua News

zagreb

UHAPŠEN OTAC NAPADAČA IZ ZAGREBA: Blokiran Markov trg, policija kontroliše sva vozila

Dan nakon pucnjave u kojoj je teško povređen jedan policajac, a napadač izvršio samoubistvo, zagrebački Markov trg, gde se nalaze vlada, sabor i Ustavni sud, jutros je blokiran. Kako javljaju hrvatski mediji policija je uhapsila oca napadača.

Hrvatska
> 11:29h

Na Trgu je policija sa službenim psima, kontrolišu se sva vozila koja se kreću ka tom prostoru.

Postavljene blokade onemogućavaju pristup građanima i turistima na Trg, a pristup je dozvoljen samo onima koji rade u vladi ili parlamentu, piše zagrebački portal „Indeks“.

Generalni direktor policije Nikola Milina rekao je jutros gostujući na hrvatskom radiju da su u kući napadača Danijela Bezuka, kod Kutine, našli veću količinu oružja i municije.

Na pitanje radi li se o legalnom oružju, Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje ne može biti u legalnom posedu.

Dodao je i da su kod napadača pronađena dva oružja, dugo kojim je pucao na policajca i po zgradi vlade te kratko oružje kojim je počinio samoubistvo.

Uhapšen otac napadača

Portal „Indeks“ prenosi da je policija uhapsila oca napadača i da su u kući pronađene dve puške, prigušivač i metkovi.

Motivi jučerašnje pucnjave se utvrđuju, a u medijima se nagađa da li je meta možda bio policajac u kojeg je Bezuk pucao ili sama zgrada vlade.

Za sada je izvesno da je napadač voleo oružje, da je slušao pesme Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škorel i Mate Mirka Kovača.

A u međuvremenu sa njegovog fejsbuk profila nestao je post koji je ukazivao na to da gaji mržnju prema Srbima i da bi ih rado „skidao snajperom“, kao i fotografije sa obeležjima HOS-a nastale pre Tompsonovog koncerta u Glini.

Policajac koji je ranjen u napadu 31-godišnji Oskar Fiuri i dalje je u bolnici, a njegovo stanje je stabilno.

Kurir.r/Tanjug/Index.hr

Foto: Profimedia/Josip Regovic/Xinhua News