Foto: Profimedia / Bulent Kilic/ AFP

četiri strane

TURCI BI SADA MIR NA KAVKAZU: Evo kakav predlog za konflikt u Nagorno-Karabahu stiže iz Ankare

Turske vlasti pozvale su večeras na organizovanje pregovora o Nagorno-Karabahu na kojima bi učestovali predstavnici Azerbejdžana, Jermenije, Rusije i Turske u cilju rešavanja sukoba u toj spornoj oblasti posle uvedenog krhkog prekida vatre.

Planeta

Predstavnik turskog predsedništva Ibrahim Kalin pozvao je na organizovanje pregovora sa učešćem te četiri zemlje navodeći da je Rusija na strani Jermenije a Turska na strani Azerbejdžana.

"Pošto je Rusija na strani Jermenije, a mi Turska, podržavamo Azerbejdžan, hajde da se te četiri strane sastanu i razgovaraju o rešavanjau problema", rekao je Kalin.

Zvaničnici saopštili su ranije danas da je broj poginulih u sukobu snaga Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah dostigao 600.

Zvaničnici dve strane prijavljuju nove vojne i civilne žrtve dok se borbe nastavljaju uprkos sporazumu o obustavi vatre od subote u podne.

Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini devedesetih godina, vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom.

Kurir.rs/Tanjug