Foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

epidemija korona virusa, poštujte apele kriznog štaba

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, BROJKE I DANAS VISOKE: Ljudi, nosite maske! Više od 200 novozaraženih, 25 na respiratorima

Društvo
> 15:17h

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 6.504 građana, od kojih su pozitivna 203. Nažalost, preminula su dva obolela.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 25 pacijenata.

Od ukupnog broja novozaraženih iz Beograda je 74, Kragujevca 23, Niša 15, Valjeva 8, iz Vranja i Zrenjanina po 6, Ćuprije i Rače po 5.

foto: Covid19.rs Printscreen

Đerlek: Raste broj pacijenata na bolničkom lečenju

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da se povećava broj zaraženih i dodaje da je trenutno u bolnicama na lečenju 359 pacijenata koji boluju od kovid 19, a samo pre nedelju dana bilo je 270.

- Obistinilo se ono što smo nagoveštavali da može da se desi prethodnih nekoliko nedelja, jer je vrlo teško da Srbija bude izolovano ostvrno obzirom na to da korona bukti, divlja u svim svim zemljama koje nas okružuju - rekao je Đerlek za Tanjug.

On je ukazao da je u Srbiji 12. oktobra bilo 67 novozaraženih, a da smo već juče imali zabrinjavajuću cifru od 245 zaraženih.

U poslednjih nedelju dana, kako je naveo, prijavljeno je 1.058 novozaraženih pacijenata te da je krajnje vreme da se građani "uozbilje i pridržavaju epidemioloških mera".

(Kurir.rs)