Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas

američki predsednik

TRAMP UOČI POSLEDNJE PREDIZBORNE TV DEBATE: Nova pravila nisu fer, ali prihvatam ih

Nova pravila TV debate nisu fer, ali prihvatam ih, izjavio je američki predsednik Donald Tramp uoči poslednje predizborne TV debate, koja će biti održana u četvrtak u Nešvilu.

Planeta
> 08:35h

Najavljeno je da će kandidatima biti isključivan mikrofon da ne bi upadali u reč i prekidali suparnika.

"Smatram da nije fer što su promenili teme i što ćemo imati pristrasnog voditelja u studiju, ali ja ću učestvovati u TV debati", izjavio je Tramp, prenosi Rojters.

NOVA PRAVILA TV DEBATE

Nova pravila za poslednju rundu predizborne TV debate Tramp-Bajden, tako bi u najkraćim crtama mogla da se opiše inovacija u studiju koju je zahtevala Komisija za kontrolu predsedničkih izbora SAD.

Komisija je saopštila da će se isključivati mikrofon kandidatu koji nije dobio reč voditelja kako bi onaj drugi mogao da u dva minuta odgovori bez ometanja na postavljeno pitanje.

Oba predsednička kandidata pristala su da učestvuju prekosutra u poslednjem predizbornom televizijskom sučeljavanju u gradu Nešvilu u Tenesiju, ali je samo štab Donalda Trampa izrazio nezadovoljstvo zbog uvođenja novih pravila u debatni TV program.

Ova inovacija je uvedena jer Tramp tokom prethodne emisije neprekidno upadao u reč i prekidao i svog demokratskog suparnika i voditelja emisije, što je izazvalo oštre kritike javnosti, preneo je Rojters.

Kurir.rs/Tanjug