FINANSIJSKA INJEKCIJA

VELIKA PODRŠKA RAZVOJU SPORTA: Kraljevo izdvojilo dodatnih 13 miliona dinara za sportske klubove!

Grad Kraljevo izdvojilo je dodatnih 13 miliona dinara za sportske klubove

Ostali sportovi

Od dodatnih 13 miliona dinara koji su rebalansom budžeta Grada Kraljeva obezbeđeni za razvoj sporta i programskih aktivnosti, najviše sredstava dobili su klubovi koji su se plasirali u viši rang takmičenja, ili se već takmiče u prvoj ligi.

Rešenjem Gradskog veća, najviše sredstava dobili su Košarkaški klub „Sloga“ - 3 miliona dinara, i Ženski košarkaški klub „Kraljevo“ - 2,35 miliona. Odbojkaškom klubu „Ribnica“ opredeljeno je 2 miliona, Rukometnom klubu „Metalac“ 1,5 milion, a po milion dinara Fudbalskom savezu Kraljeva i OKK „Sloga elit“.

- Naši fudbaleri, košarkaši, rukometaši i odbojkaši su ove godine uspeli da se plasiraju u rang više tako da je bilo neophodno da obezbedimo sredstva za nastavak njihovih takmičenja, a mi smo obezbedili i dodatna finansijska sredstva za druge sportove, u oblasti automobilizma, biciklizma, kao i za seoske fudbalske klubove, kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Komisija za izbor godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta ostalih 2,15 miliona dinara rasporedila je na još 12 klubova, a sredstva za rad dobio je i Sportski savez Kraljeva.

J.S. / Kurir sport