Foto: Ana Paunković

poruke prijateljstva

VODITE PARLAMENT NA DOBROBIT SVIH GRAĐANA SRBIJE: Čestitke Dačiću na izboru za predsednika Narodne skupštine stižu sa svih strana

Politika

Predsednik Narodne skupštine Republke Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas čestitku Ivici Dačiću povodom izbora za predsednika Narodne skupštine Srbije.

- Vama i svim narodnim poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije upućujem iskrene čestitke sa željom da uspešno vodite parlament u interesu države Srbije, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih njenih građana - piše u saopštenju.

Čubrilović je izrazio uverenje da će Narodna skupština Republike Srbije i Narodna skupština Republike Srpske nastaviti dosadašnju uspešnu međuparlamentarnu saradnju i raditi na njenom jačanju i ukupnom povezivanju u svim oblastima života.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

- Saradnja sa Narodnom skupštinom Srbije za nas je najvažniji i najkonkretniji oblik međuparlamentarne saradnje koji smo do sada ostvarili. Parlamenti Republike Srpske i Srbije, kao i njihova radna tela, intenzivno sarađuju, sastaju se u kontinuitetu i razmenjuju iskustva i učvršćuju saradnju koja je od obostranog interesa. Uveren sam da će naša saradnja biti intenzivna i da ćemo u Banjaluci održati naredni sastanak Кomisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske čija je prva sednica održana u Beogradu u februaru - saopštio je Čubrilović i poželeo Dačiću i narodnim poslanicima Dvanaestog saziva Narodne skupštine Republike Srbije želim uspešan rad na donošenju zakona i drugih akata koji će omogućiti brži napredak i razvoj Srbije u interesu svih njenih građana.

Dačiću su takođe čestitali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsednik Srpskog nacionalnog saveta i srpskih organizacija u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović, sekretar Nacionalnog saveta Srba Slovenije Nikola Todorović i generalni sekretar Parlamentarne skupštine OEBS Robert Montela.

(Kurir.rs/Foto:Ana Paunković)