Foto: Promo

10 GODINA KLASIK TV-a: Filmski klasici u novom ruhu

Zabava
> 11:23h

Omiljeni TV kanal zaljubljenika u filmske klasike, Klasik TV, 26. oktobra obeležava prvih deset godina svog postojanja, a za 10. rođendan gledaoce časti jednim važnim tehničkim novitetom – prelaskom na emitovanje u formatu 16:9 HD, što će značiti kvalitetniju sliku i vrhunski TV doživljaj. Uz to, rođendanski program donosi legendarne serije Bolji život i Pozorište u kući.

Od kultnih jugoslovenskih filmova poput Maratonaca ili Ko to tamo peva, preko bezvremenskih serija kao što su Kamiondžije i Kapelski kresovi, pa sve do potpuno novih igranih i dokumentarnih naslova iz zemlje i regiona, ova filmska riznica nudi fenomenalan program svima koji cene sedmu umetnost.

Kako bi svojih prvih deset godina propisno proslavio, ekipa koja stoji iza Klasik TV-a prihvatila se ozbiljnog posla prelaska na emitovanje u formatu 16:9, što se kod brojnih starijih filmova pokazalo kao zahtevan proces. Ipak, 10. rođendan ovog kanala gledaoci će dočekati uz klasike u novom ruhu, uz oštriju sliku i bolji kvalitet prikaza.

A kao posebnu poslasticu, rođendanski program Klasik TV-a od 26. 10. donosi nekad (i danas) obožavane serije Bolji život i Pozorište u kući, u udarnom terminu, od 20 sati, jednu za drugom.

Ostatak bogatog programa, kao i spisak operatera preko kojih je Klasik TV dostupan, može se pronaći na internet stranici www.klasiktv.com .

(Promo - tekst / Foto: Promo)