Foto: Ivica Veselinov

aba liga

ZVEZDA POSLE DRAME DO POBEDE Borbena Mega ozbiljno namučila srpskog Evroligaša, Saša Obradović ISKLJUČEN

Košarkaši Crvene zvezde uz dosta muke savladali su na gostovanju ekipu Mega Sokerbeta 76:73 i tako sačuvali maksimalan učinak nakon četiri odigrana kola u regionalnoj ABA ligi

Košarka
> 14:48h

Ovaj izuzetno uzbudljiv meč obeležilo je i isključenje trenera Zvezde Saše Obradovića, koji je u trećoj deonici dobio dve tehničke greške, pa su crveno-beli do kraja meča bili bez glavnog trenera.

foto: Ivica Veselinov

Mladi i borbeni košarkaši Mege pružili su neverovatan otpor favorizovanom rivalu. U izuzetno dramatičnoj završnici presudilo je iskustvo crveno-belih.

Ključne poena na meču postigao je Davidovac u samoj završnici za 74:70. Mišković je sa linije za tri poena uspeo da smanji zaostatak (74:73), a konačan rezultat sa linije za slobdna bacanja postavio je Džordan Lojd u poslednjim sekundama utakmice.

foto: Ivica Veselinov

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Lojd sa 19 poena, Marko Jagodić-Kuridža je postigao 13, a dvocifren učinak imao je i Kori Volden, koji je meč završio sa 11 poena.

Filip Petrušev bio je najefikasniji u ekipi Mege, meč je završio sa 22 poena i 11 skokova, Marko Simonović je ubacio 16, a Luka Cerovina 11 poena. Treba istaći i učinak Milenka Tepića, koji je uz osam poena zabeležio i devet asistencija.

foto: Ivica Veselinov

Zvezda je sačuvala maksimalan učinak, dok je tim trenera Vlade Jovanovića doživeo prvi poraz u sezoni.

Kurir sport