dan posle drame na dorćolu

JU DRAGICE, TEBI NEKI DIM NA TERASI, NEŠTO GORI Komšinica devojke spasene iz požara na Dorćolu ispričala kako je to bilo KURIR TV

Crna Hronika

BEOGRAD - Komšinica Dragica, stanarka zgrade u Visokog Stevana na Dorćolu u kojoj je juče vatra progutala stan - iz kog je neverovatnom hrabrošću petorice molera u dramatičnom spasavanju preko terase izučena devojka Minja - ispričala je danas šta se sve juče izdešavalo.

Ona je rekla da je sedela baš na istom mestu na kom sedi i danas i da joj je tu na kafi bila komšinica.

- Ju tebi neki dim na terasi, nešto gori - rekla joj je komšinica posle čega je Dragica videla da joj u kuću ulazi dim.

- Izađemo mi na terasu vidimo dolazi sa prednje strane, nagnem se i vidim njima kuhinja kod mog prozora, izlazi dim ispod roletne, stavim tamo uvo da čujem ima li nekog - nema... Lupaj, lupaj dozivamo, nema nikog, neko viče ima nekog tamo u stanu... Pa razvalite vrata al ne može blindirana vrata - priča Dragica dodajući onda da su Pavle i momci otišli gore, dole, pokušali odozdo odozgo i ne može. Onda su na kraju, vidim na slikama, otišli gore.

- Da znate s kakvim su žarom oni dotrčali za dve sekunde, stvorili su se... leteli... - rekla je Dragica opisujući dolazak molera Pavla i njegovih kolega dodajući da to vraća veru u ljude.

Na pitanje zna li spasenu devojku, Dragica kaže da je ne poznaje i da porodica čiji je stan izgoreo tu odskora živi - možda godinu dana, a otkad je ova korona...

(Kurir.rs/J.I.)